Στην έκθεση του Φώτη Γαλανόπουλου, ο χρόνος μηδενίζεται

Το ζωγραφικό πρότζεκτ «Στιγμές Αχρονικές» φιλοξενείται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος.

Στιγμές Αχρονικές Φώτης Γαλανόπουλος

Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Γαλανόπουλου, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, με τίτλο "Στιγμές Αχρονικές".

Η επινόηση του χρόνου, μοιάζει να δυναστεύει όλο και περισσότερο τον άνθρωπο. Πιράνχας – δευτερόλεπτα καταπίνουν τη ζωή του. Ακόμα όμως και στην εποχή μας, όπου οι κλέφτες του χρόνου συντονίζονται και πληθαίνουν, την ανθρώπινη φύση σηματοδοτούν, στιγμές αχρονικές.

Όταν ο Φώτης Γαλανόπουλος βρίσκεται απέναντι σε έναν άσπρο καμβά, είναι αντιμέτωπος με το άπειρο. Σε μία στιγμή ξεκινάει το ταξίδι του ασυνείδητου, εξυφαίνοντας μία ιστορία, που δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Μια ιστορία διαφορετική για τον καθέναν. Γεμάτη έντονα χρώματα, κίνηση,  μορφές και σχήματα που αποκαλύπτονται συν τω χρόνω. Μοιάζει ειρωνεία; Κάθε άλλο. Η χρονοδίνη στην οποία εισέρχεται κάθε θεατής που βρίσκεται απέναντι από τους πίνακες της έκθεσης, μοιάζει να δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο.

Εγκαίνια: 17/3 (7 μ.μ.)

Info: Μελάνυθρος | 17-19/3 | Ώρες λειτουργίας: Παρ.: 7-10 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 5.30-9.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Art of the Encounter": Περπατώντας από το Κάσελ ως την Αθήνα

Επτά χρόνια μετά, η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

Ένα θερινό σινεμά ανοίγει στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Το μουσείο δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη για την προβολή ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων.

Ναμπόκοφ, Μαρής και Ferey σε τρία ξεχωριστά αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις ξεχωριστούς τίτλους που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές μας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Με το σύνθημα "Let's Move" προτρέπει ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Έκθεση βιβλίου με καθημερινές κληρώσεις στο Ελληνικό

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες.

Οι Εκδόσεις Εστία επανεκδίδουν τα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου

Μια ευκαιρία να βυθιστούμε ξανά στους ονειρικούς κόσμους του Έλληνα συγγραφέα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (17-23/6)

Έργα τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, μια σημαντική καλλιτέχνιδα της οπτικής ποίησης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.