"Art of the Encounter": Περπατώντας από το Κάσελ ως την Αθήνα

Επτά χρόνια μετά, η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της.

Marinka Limat Art of the Encounter

Το CTRL+τ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους πρακτική δημιουργώντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του T.A.F., δουλεύοντας πάνω στην ιδέα του CTRL+τ με απόλυτη ελευθερία ως προς τη μεθοδολογία και τα οπτικά μέσα. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο του T.A.F. (studio visit) και να δουν τους καλλιτέχνες εν δράσει. Ενώ στο τέλος του προγράμματος θα προκύψει μια παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου. 

Η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ Marinka Limat θα παρουσιάσει την κινηματογραφική της μαρτυρία "Art of the Encounter" στο T.A.F. στις 21 Ιουνίου στις 7 μ.μ.. Το πειραματικό ντοκιμαντέρ αφορά τον καλλιτεχνικό περίπατό της με τα πόδια από το Κάσελ στην Αθήνα το 2017. Επτά χρόνια μετά, φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της, στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της. Η καλλιτέχνης δεν θα προβάλει μόνο την ταινία της, αλλά θα αναφερθεί και στο ερώτημα τι έχει απομείνει από τον περίπατό της μετά από τόσα χρόνια. Σε μια επιτελεστική χειρονομία θα μοιραστεί τις αναμνήσεις της σχετικά με τη συνάντηση. Το αποτέλεσμα αυτής της καλλιτεχνικής πράξης θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας και θα μπορεί κανείς να το δει από τις 21-23 Ιουνίου 2024 στο T.A.F. / the art foundation. 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Marinka Limat και την επιμελήτρια Αλεξάνδρα Μαλακασιώτη. Η ταινία θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Ταινία "Art of the Encounter"

Στο δρόμο της Ευρώπης, η Marinka Limat συλλέγει συναντήσεις με ανθρώπους που δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν. Κάθε συνάντηση είναι μοναδική και διαφορετική. Δεν επαναλαμβάνονται. Πολύτιμες στιγμές που πρέπει να μεταφερθούν με προσοχή. Ορισμένες συναντήσεις δεν λειτουργούν, άλλες χάνονται, και μερικές φορές η αποφυγή μιας συνάντησης είναι η καλύτερη επιλογή. Μαθαίνοντας από το ενδιάμεσο, η Limat ξεδιπλώνει την πρακτική της συνάντησης μπροστά στα μάτια μας.

Performance "Encountering the Encounter"

"Ποιες εικόνες, ποιες λέξεις θα εμφανιστούν μετά από όλες τις εμπειρίες μου από το Κάσελ μέχρι την Αθήνα; Ποια συναισθήματα διατηρούνται ακόμη στο σώμα μου και πώς μπορώ να τα αφήσω ελεύθερα; Είναι δυνατόν να αποτυπώσω τις στιγμές της συνάντησής μου μέσα από τη ζωγραφική και το σχέδιο;" - Στην παράσταση "Encountering the Encounter", η Marinka Limat θα χρησιμοποιήσει το σώμα της ως πρωταρχικό υλικό. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών θα εργαστεί τυφλά μέσα στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί και θα ανατρέξει στην καλλιτεχνική της βόλτα, μόνο με χρώμα και πινέλο. Το αποτέλεσμα μπορεί να το δει κανείς στις 21 του μήνα, όταν θα πραγματοποιηθεί και η προβολή της ταινίας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Marinka Limat. Art of the Encounter

  • Βίντεο

Στο πλαίσιο του προγράμματος CTRL+τ του TAF - The Art Foundation, η Ελβετίδα καλλιτέχνιδα και περφόρμερ Marinka Limat θα παρουσιάσει ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ που αφορά τον καλλιτεχνικό περίπατό της με τα πόδια από το Κάσελ στην Αθήνα το 2017. Επτά χρόνια μετά, φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της, στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της. Η Limat διερευνά επίσης τι έχει απομείνει από τον περίπατό της μετά από τόσα χρόνια. Σε μια επιτελεστική χειρονομία θα μοιραστεί τις αναμνήσεις της σχετικά με τη συνάντηση.

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".

Μια διαφορετική έκθεση ρούχων από την Κυριακή Χριστακοπούλου

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται η έκθεση "Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά".

Νέες αφίξεις στο Cycladic Shop με αφορμή την έκθεση της Cindy Sherman

Η νέα συλλογή του πωλητηρίου του μουσείου είναι εμπνευσμένη από την έκθεση για τη διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο.

Η ποίηση του Άγγελου Σικελιανού εμπνέει σύγχρονους εικαστικούς

Λίγο πριν το τέλος Ιουλίου η έκθεση "Άγγελος Αλαφροΐσκιωτος" θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση "Αν" είναι ένα αλληγορικό ταξίδι για την παιδικότητα και τον ερωτισμό

Η καλλιτέχνιδα Αννίτα Χριστοφίδου εγκαινιάζει ένα νέο πρότζεκτ στη Σύρο.