"Ίσως δεν είμαστε μόνοι", λέει το καλλιτεχνικό δίδυμο Ciccio

Οι Francesco Vizzini και Norman Chernick-Zeitlin φέρνουν μια νέα έκθεση στον χώρο του Haus N.

Ciccio Maybe We’re Not Alone

Οι καλλιτέχνες Ciccio με έδρα τη Νέα Υόρκη θα εκθέσουν νέα γλυπτά, φωτογραφίες και κολάζ στο Haus N.  Η καλλιτεχνική πρακτική του Ciccio αναπτύσσει ελεύθερα διαφορετικά μέσα, χωρίς να προνομιάζει το ένα έναντι του άλλου για τη δημιουργία καθηλωτικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν αντικείμενα που βρέθηκαν και συλλογικά παραγόμενα, αυξημένα από εγχειρήματα στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, το κολάζ και την ποίηση. Οι παρεμβάσεις του Ciccio σε εκθεσιακά πλαίσια γίνονται μέσα από συγκεκριμένα ζεύγη εργασίας και πλαισίου. Στο Haus N θα κάνουν την πρώτη τους έκθεση στην Ελλάδα σε μια παράσταση που αποδίδει και πλαισιώνει την αρχιτεκτονική της αλλοτρίωσης όπως φαίνεται μέσα από στρώματα χρόνου και χώρου που ενώνονται στη γκαλερί.  

Το 2018 ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Vizzini με έδρα τη Νέα Υόρκη και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Norman Chernick-Zeitlin με έδρα τη Νέα Υόρκη, άρχισαν να υπογράφουν μαζί τη δουλειά τους με το όνομα Ciccio. Στα ιταλικά, Ciccio σημαίνει χαριτωμένος και παχουλός, στην Ιταλία είναι ένας όρος για έναν στενό φίλο. Είναι επίσης το ψευδώνυμο που ο Norman αποκαλεί τον Francesco. Ο Norman προέρχεται από ένα υπόβαθρο στη ζωγραφική και την ποίηση, ενώ ο Francesco εργάστηκε ως σκηνογράφος στην Cinecitta της Ρώμης για πολλά χρόνια. Το έργο του Ciccio έχει παρουσιαστεί στο O-Townhouse στο Λος Άντζελες και στην Galerie Christina Meyer στο Μόναχο. Έχουν δείξει επίσης έργα σε δημόσια πάρκα, στο Prospect Park, στο Brooklyn και στο Erie Basin Park, στο Brooklyn ως εκδηλώσεις εκτός του συστήματος γκαλερί. Το 2019 άρχισαν να δείχνουν τη δουλειά άλλων συνεργασιών στο διαμέρισμά τους στο Brooklyn Heights. Η διοργάνωση αυτών των εκθέσεων ήταν ένας τρόπος να οικοδομηθεί ένας διάλογος με άλλες συνεργατικές πρακτικές και να δοθεί ένας χώρος στους φίλους τους που δεν έχουν συνεργαστεί να πειραματιστούν δουλεύοντας έξω από τις συνήθεις ατομικές τους καλλιτεχνικές πρακτικές.

Εγκαίνια: 2/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Haus N | 2/3-8/4 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Home(r) keeps me alive": Γιατί η "Οδύσσεια" παραμένει διαχρονική

Μια ομάδα καλλιτεχνών εμπνέεται από το ομηρικό έπος και αναδεικνύει διαφορετικούς και πολύπλευρους τρόπος πρόσληψης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Δύο μοναδικές ξεναγήσεις στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή για φοιτητές (και όχι μόνο)

Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να δουν έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα γύρω από την σύγχρονη τέχνη και να περιηγηθούν στους χώρους της γκαλερί.

Βαγγέλης Τσάκος και Θάνος Τσίγκος: Μια έκθεση-αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας

Φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα, μαρτυρίες, δημοσιεύματα, σπάνιες εκδόσεις και πολύτιμα υλικά, προϊόντα εκτενούς έρευνας, περιγράφουν την ιστορία τους και αναδεικνύουν ένα μικρό μόλις κομμάτι του ιδιαίτερα πλούσιου έργου τους.

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο Open House Athens 2024

Πέντε κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τα οποία μπορείτε να δείτε μέσω του φετινού Open House Athens.

"Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024": Η Ιωάννα Κωνσταντίνου περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα τη φύση

Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.

Ένα πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα για τη Λήδα Παπακωνσταντίνου στο ΕΜΣΤ

Η ημερίδα αφιερωμένη στη θρυλική καλλιτέχνιδα πραγματοποιείται με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο μουσείο.

Ανακαλύψτε "Το μυστικό" της Ζεραλντίνα Κολότι από τις εκδόσεις Ταξιδευτής

Η ιστορία της Σύλλα, μιας έφηβης που ανακαλύπτει τον κόσμο, το περιβάλλον της και τον εαυτό της.