"Ίσως δεν είμαστε μόνοι", λέει το καλλιτεχνικό δίδυμο Ciccio

Οι Francesco Vizzini και Norman Chernick-Zeitlin φέρνουν μια νέα έκθεση στον χώρο του Haus N.

Ciccio Maybe We’re Not Alone

Οι καλλιτέχνες Ciccio με έδρα τη Νέα Υόρκη θα εκθέσουν νέα γλυπτά, φωτογραφίες και κολάζ στο Haus N.  Η καλλιτεχνική πρακτική του Ciccio αναπτύσσει ελεύθερα διαφορετικά μέσα, χωρίς να προνομιάζει το ένα έναντι του άλλου για τη δημιουργία καθηλωτικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν αντικείμενα που βρέθηκαν και συλλογικά παραγόμενα, αυξημένα από εγχειρήματα στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, το κολάζ και την ποίηση. Οι παρεμβάσεις του Ciccio σε εκθεσιακά πλαίσια γίνονται μέσα από συγκεκριμένα ζεύγη εργασίας και πλαισίου. Στο Haus N θα κάνουν την πρώτη τους έκθεση στην Ελλάδα σε μια παράσταση που αποδίδει και πλαισιώνει την αρχιτεκτονική της αλλοτρίωσης όπως φαίνεται μέσα από στρώματα χρόνου και χώρου που ενώνονται στη γκαλερί.  

Το 2018 ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Vizzini με έδρα τη Νέα Υόρκη και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Norman Chernick-Zeitlin με έδρα τη Νέα Υόρκη, άρχισαν να υπογράφουν μαζί τη δουλειά τους με το όνομα Ciccio. Στα ιταλικά, Ciccio σημαίνει χαριτωμένος και παχουλός, στην Ιταλία είναι ένας όρος για έναν στενό φίλο. Είναι επίσης το ψευδώνυμο που ο Norman αποκαλεί τον Francesco. Ο Norman προέρχεται από ένα υπόβαθρο στη ζωγραφική και την ποίηση, ενώ ο Francesco εργάστηκε ως σκηνογράφος στην Cinecitta της Ρώμης για πολλά χρόνια. Το έργο του Ciccio έχει παρουσιαστεί στο O-Townhouse στο Λος Άντζελες και στην Galerie Christina Meyer στο Μόναχο. Έχουν δείξει επίσης έργα σε δημόσια πάρκα, στο Prospect Park, στο Brooklyn και στο Erie Basin Park, στο Brooklyn ως εκδηλώσεις εκτός του συστήματος γκαλερί. Το 2019 άρχισαν να δείχνουν τη δουλειά άλλων συνεργασιών στο διαμέρισμά τους στο Brooklyn Heights. Η διοργάνωση αυτών των εκθέσεων ήταν ένας τρόπος να οικοδομηθεί ένας διάλογος με άλλες συνεργατικές πρακτικές και να δοθεί ένας χώρος στους φίλους τους που δεν έχουν συνεργαστεί να πειραματιστούν δουλεύοντας έξω από τις συνήθεις ατομικές τους καλλιτεχνικές πρακτικές.

Εγκαίνια: 2/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Haus N | 2/3-8/4 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CERAMYSTIQUE": Η Λεώνη Γιαγδζόγλου καταλαμβάνει τη "Βιτρίνα της Κριεζώτου" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Νέοι τίτλοι για κάθε γούστο από τις εκδόσεις Πατάκη

Ποίηση, μυθιστορήματα, κωμωδία με δράματα και όμορφες ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν στις νέες σελίδες των εκδόσεων Πατάκη.

"Η εκδρομή": Οι ατμοσφαιρικές εικόνες της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Κέντρο Τεχνών

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα "Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" της Anna Seghers.

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.