Οι πολλαπλές ερμηνείες της τεχνικής του "close-up"

Μια ομαδική έκθεση εξερευνά την έννοια της λεπτομέρειας και της κοντινής σύνθεσης.

Close-up TAF © Anna Bratitch

Το TAF / Τhe Art Foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Close-Up", σε επιμέλεια Ειρήνης Ρούμπη και Αλεξάνδρας Μαλακασιώτη, από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. 

Close-up, zoom in, η κοντινή σύνθεση, η λεπτομέρεια, η ενδοσκόπηση, το εσωτερικό, το αντικειμενικό πλησίασμα, η συναισθηματική εγγύτητα, η σημασία της απόστασης και της εστίασης, η οπτική της κλειδαρότρυπας – εισβάλω στον προσωπικό χώρο κάποιου, το βάθος, η προσοχή στο τώρα – στη στιγμή. Πολλαπλές ερμηνείες και προσεγγίσεις μίας λέξης –έννοιας. 

Close-up TAF
© Yorgos Kapsalakis

Πώς μπορεί το close-up να προσεγγιστεί χρησιμοποιώντας διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα; Τι συναισθήματα μας δημιουργεί; Πώς είναι ένα close-up γλυπτό; Ποια είναι η σχέση εγγύτητας και συναισθηματικής σύνδεσης; Η εστίαση μήπως μας κάνει να χάσουμε την ευρύτερη εικόνα ή είναι απαραίτητη μέσα στην κοινωνία της γενικής γνώσης; Για να δημιουργηθεί το close-up χρειάζεται να μεγαλώσει το αντικείμενο ή αρκεί να μικρύνουμε εμείς;

Close-up TAF
© Noura Djuric

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Noura Djuric, Haotique, Γιώργος Καψαλάκης, Άγγελος Κουρής, Κατερίνα Παπαζήση, Αντώνης Ραπάνης, Μαριαδώρα Στρεβίνα, Άννα Βράτιτς 

Εγκαίνια: 23/2 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 23/2-19/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Camille Pradon συζητά με την Ελένη Ρήγα για το ζήτημα των μετασχηματισμών της υποβρύχιας βιοποικιλότητας

Η εκδήλωση "Sol absolu, η διαδρομή μιας καλλιτεχνικής διανομής" διοργανώνεται στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής της Επιστήμης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2023

"Παράλληλα": Η πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, με πλούσιο και πολυδιάστατο έργο, που έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Δείτε τις δύο νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λέμβος

Οι εκδόσεις Λέμβος παρουσιάζουν δύο νέα μυθιστορήματα των Ariane Koch και Arnošt Lustig.

Το μυθιστόρημα του Paul Lynch που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

"Spectators in a ghost city": ΘΟΚ και Εθνικό Θέατρο παρουσιάζουν στην Αθήνα την εικαστική εγκατάσταση που βραβεύτηκε στην Κουαντριενάλε Πράγας

Σε μια ειδική εκδήλωση στο Κτίριο Τσίλερ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο που αποτέλεσε την εθνική συμμετοχή της Κύπρου στην 15η Διεθνή Έκθεση Performance Design and Space 2023 της Πράγας, όπου θα εκτίθεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

"Στερέωμα": Ο κοινός παρονομαστής της έκθεσης είναι το ζήτημα της σχέσης κίνησης - έμψυχης μορφής

Η Χριστιάνα Σούλου διαμορφώνει μία διάταξη αποτελούμενη από περίπου 25 ζωγραφικά έργα, βασισμένα σε μελέτη σχεδίων της προηγούμενης δουλειάς της Water και σε επιλογή παλαιότερων σχεδίων της σειράς "Φανταστικά Όντα - μετά τον Borges".

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας

Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής.