25 εικαστικοί αναζητούν τρόπους διαφυγής από την αγχώδη καθημερινότητα της Αθήνας

Άλλη μια ομαδική έκθεση της Fokianou Art Space σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή μέσα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Escapism in Athens © Βασιλική Κανέλλου

Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά το άτομο βιώνει δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν. Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα. 

Escapism in Athens
© Geeta Roopnarine

Escapism in Athens
© Δέσποινα Πανταζή

Escapism in Athens
© Kαλλιόπη Κουκλινού

Διερευνώντας ότι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις του Ιανουαρίου με θέμα την Αθήνα, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, παρουσιάζεται στην έκθεση "Escapism in Athens" που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή 25 εικαστικών σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαριανέλη Αναστασιάδου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Adrienne Delbecq-Backos, Δήμητρα Γούναρη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου,  Μαρία Καρασαββίδου, Καλλιόπη Κουκλινού, Mary Cox, Γιώργος Κωστάκης, Κώστας Λαλές, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Μαλταμπέ, Μαρία Μπουρμπού,  Δέσποινα Πανταζή,  Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Maggy Τουλιάτου,  Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σοφία Χαρώνη, Κατερίνα Χριστοπούλου, Δημήτρης Χρυσαφίδης

Escapism in Athens
© Σοφία Χαρώνη

Εγκαίνια: 19/1 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 19/1-4/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".