25 εικαστικοί αναζητούν τρόπους διαφυγής από την αγχώδη καθημερινότητα της Αθήνας

Άλλη μια ομαδική έκθεση της Fokianou Art Space σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή μέσα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Escapism in Athens © Βασιλική Κανέλλου

Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά το άτομο βιώνει δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν. Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα. 

Escapism in Athens
© Geeta Roopnarine

Escapism in Athens
© Δέσποινα Πανταζή

Escapism in Athens
© Kαλλιόπη Κουκλινού

Διερευνώντας ότι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις του Ιανουαρίου με θέμα την Αθήνα, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, παρουσιάζεται στην έκθεση "Escapism in Athens" που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή 25 εικαστικών σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαριανέλη Αναστασιάδου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Adrienne Delbecq-Backos, Δήμητρα Γούναρη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου,  Μαρία Καρασαββίδου, Καλλιόπη Κουκλινού, Mary Cox, Γιώργος Κωστάκης, Κώστας Λαλές, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Μαλταμπέ, Μαρία Μπουρμπού,  Δέσποινα Πανταζή,  Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Maggy Τουλιάτου,  Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σοφία Χαρώνη, Κατερίνα Χριστοπούλου, Δημήτρης Χρυσαφίδης

Escapism in Athens
© Σοφία Χαρώνη

Εγκαίνια: 19/1 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 19/1-4/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.