Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Komprai

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου (6 μ.μ), θα παρουσιαστούν στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Κομπραί (Διδότου 34), οι νικητές και οι νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, μέσα από μία πρωτότυπη έκθεση των έργων τους στην οποία θα παρευρίσκονται και οι δημιουργοί για signing. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί συζήτηση (7.30 μ.μ) με θέμα "Τα ευρωπαϊκά κόμικς και οι προοπτικές της ελληνικής κόμικς σκηνής" με ομιλητές τον Yves Schlirf (εκδόσεις Dargaud) και τους δημιουργούς κόμικς Νίκο Τσουκνίδα και Vittorio Giardino, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους της Ακαδημίας η Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ επιπλέον ερωτήσεις προς τους ομιλητές θα θέσουν ο Ίωνας Αγγελής (Smassing Culture) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Athens Voice). 

Η βραδιά για τα ΕΒΚ 2022 στο Κομπραί εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ανασυγκροτημένης Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, η οποία, με την πολυετή της δράση, στοχεύει στην προβολή και ενίσχυση της ελληνικής κόμικς σκηνής εντός και εκτός συνόρων.

Η εκδήλωση, παράλληλα, λειτουργεί και ως ένα κάλεσμα της Ακαδημίας προς καλλιτέχνες, εκδότες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και λοιπούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, για συμμετοχή στη λειτουργία της. Εξάλλου, οι τελευταίες ημέρες του έτους είναι πάντοτε ένα κομβικό χρονικό σημείο για την Ελληνική Ακαδημία Κόμικς, αφού σηματοδοτούν την έναρξη των εργασιών για τη διοργάνωση της τελετής των βραβείων του επόμενου έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.