Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Αλέκος Φασιανός. Design Works

Το Alekos Fassianos Estate και η Carwan μας αποκαλύπτουν μία άγνωστη πτυχή του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας μια σειρά design που ο Αλέκος Φασιανός δημιούργησε σε διάφορες περιόδους της ζωής του.

Τα έργα εκτίθενται για πρώτη φορά δημοσίως. Η σειρά χαρακτηρίζεται από απλότητα και μια δημιουργική διάθεση, με τα έπιπλα που ο ζωγράφος σχεδίασε να αντανακλούν την φιλοσοφία του γύρω από την ανθρώπινη ζωή: ο Φασιανός πίστευε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ποτέ, αλλά να προσπαθούμε διαρκώς να αδράξουμε τη μέρα και να εκμεταλλευτούμε τη ζωή που έχουμε μπροστά μας. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί έχοντας κατά νου περισσότερο την πρακτικότητα παρά την άνεση και ακολουθώντας τη λογική πως έτσι, οι χρήστες τους θα ενεργοποιήσουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή.

Παράλληλα, τα έργα κατασκευάστηκαν με βαθιά αγάπη και κατανόηση για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, με στρογγυλεμένες γωνίες, φυσικό δέρμα και υλικά φιλικά για το δέρμα. Κάθε έπιπλο δημιουργήθηκε στο χέρι και είναι επομένως μοναδικό, αντανακλώντας την απέχθεια του Φασιανού για τη μαζική παραγωγή αντικειμένων.

Περισσότερα από 100 έργα που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, εκφράζουν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά. Στην έκθεση περιλαμβάνονται διαφόρων ειδών καθίσματα, φωτιστικά, ζωγραφισμένα κεραμικά και άλλα λειτουργικά αντικείμενα τα οποία παρουσιάζονται ως μουσειακά εκθέματα. Το 2023, η  γκαλερί θα δημιουργήσει αντίγραφα των έργων σε μικρότερες διαστάσεις, με τη συνεργασία του Alekos Fassianos Estate και με βάση τα σχέδια και πρωτότυπα που βρίσκονται στο αρχείο του καλλιτέχνη.

Info: Carwan | 24/11/22-14/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.