Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Αλέκος Φασιανός. Design Works

Το Alekos Fassianos Estate και η Carwan μας αποκαλύπτουν μία άγνωστη πτυχή του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας μια σειρά design που ο Αλέκος Φασιανός δημιούργησε σε διάφορες περιόδους της ζωής του.

Τα έργα εκτίθενται για πρώτη φορά δημοσίως. Η σειρά χαρακτηρίζεται από απλότητα και μια δημιουργική διάθεση, με τα έπιπλα που ο ζωγράφος σχεδίασε να αντανακλούν την φιλοσοφία του γύρω από την ανθρώπινη ζωή: ο Φασιανός πίστευε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ποτέ, αλλά να προσπαθούμε διαρκώς να αδράξουμε τη μέρα και να εκμεταλλευτούμε τη ζωή που έχουμε μπροστά μας. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί έχοντας κατά νου περισσότερο την πρακτικότητα παρά την άνεση και ακολουθώντας τη λογική πως έτσι, οι χρήστες τους θα ενεργοποιήσουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή.

Παράλληλα, τα έργα κατασκευάστηκαν με βαθιά αγάπη και κατανόηση για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, με στρογγυλεμένες γωνίες, φυσικό δέρμα και υλικά φιλικά για το δέρμα. Κάθε έπιπλο δημιουργήθηκε στο χέρι και είναι επομένως μοναδικό, αντανακλώντας την απέχθεια του Φασιανού για τη μαζική παραγωγή αντικειμένων.

Περισσότερα από 100 έργα που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, εκφράζουν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά. Στην έκθεση περιλαμβάνονται διαφόρων ειδών καθίσματα, φωτιστικά, ζωγραφισμένα κεραμικά και άλλα λειτουργικά αντικείμενα τα οποία παρουσιάζονται ως μουσειακά εκθέματα. Το 2023, η  γκαλερί θα δημιουργήσει αντίγραφα των έργων σε μικρότερες διαστάσεις, με τη συνεργασία του Alekos Fassianos Estate και με βάση τα σχέδια και πρωτότυπα που βρίσκονται στο αρχείο του καλλιτέχνη.

Info: Carwan | 24/11/22-14/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.