Το FokiaNou Art Space τιμά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στον χώρο θα προβληθούν έργα σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη.

Δύση Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης

Αν και πολλοί θεωρούσαν ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που ανήκει στον περασμένο αιώνα, δυστυχώς βλέπουμε ότι η βία κλιμακώνεται αυξητικά στις μέρες μας, τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σωματικό επίπεδο στις γυναίκες, παρά τις προσπάθειες  για ισότιμη και αξιοπρεπή συμβίωση με τους άνδρες σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο.

ashtray Αλέξανδρος Μαυρογιάννης

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι: "Η βία κατά των γυναικών συνδέεται με ευρύτερα θέματα εξουσίας και ελέγχου στις κοινωνίες μας. Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες γίνονται ευάλωτες στη βία μέσω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους τις κρατάμε άνισες".

Με αφορμή αυτό το ζήτημα, θα προβληθούν την Παρασκευή 25/11 (8 μ.μ.) τα εξής βίντεο σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη: "Ο άνθρωπός μου", "Δύση", "αshtray", καθώς και ο μονόλογος σε δικό του κείμενο "Η μητέρα ξέρει καλύτερα".

Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επίσης συνεχίζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας "Touch Me" της Susan Daboll, Πέμπτη με Σάββατο, 5-8 το απόγευμα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.