Όλα όσα θα δούμε στο 1927 art space

Το 1927 art space παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, την έκθεση φωτογραφίας και βίντεο, ως κεντρική δράση της θεματικής Land Rights.

Προσεχώς στο 1927

Το 1927 art space παρουσιάζει εργαστήρια από την ομάδα VULNUS που επικεντρώνονται στην παραγωγή έρευνας και περφόρμανς, αναλόγια του Αλέξανδρου Λαγόπουλου και του Μικέλε Σαντέραμο και μια έκθεση φωτογραφίας και βίντεο, ως κεντρική δράση της θεματικής "Land Rights". 

Το πρόγραμμα

Εργαστήριο: Δημόσιος χώρος και συλλογική αφήγηση (21-23/11)

Η ομάδα VULNUS που επικεντρώνεται στην παραγωγή έρευνας και περφόρμανς σε συνεργασία με κατά τόπους κοινότητες, έρχεται στην Αθήνα για να μοιραστεί τη μεθοδολογία της με καλλιτέχνες, ακτιβιστές, πολίτες. Σε τρείς συναντήσεις (21, 22 και 23/11) θα μας απασχολήσει το πώς το προσωπικό βίωμα στο δημόσιο χώρο μπορεί να μετουσιωθεί, μέσω κειμένου, εικόνας και ήχου, σε συλλογική περφόρμανς. 

To εργαστήριο αποτελεί την εναρκτήρια για φέτος δράση της πολυθεματικής σειράς "Land Rights". H επίσκεψη της ομάδας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Institut Ramon Llul. Εγγραφές εδώ.

Τελευταία αναγγελία του Αλέξανδρου Λαγόπουλου (25/10)

Ο συγγραφέας, ηθοποιός και συνεργάτης του 1927 art space Αλέξανδρος Λαγόπουλος παρουσιάζει σε μορφή αναλογίου το έργο του "Η Τελευταία Αναγγελία" που πρόσφατα διακρίθηκε απο τον οργανισμό Eurodram.

Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις θέσεων στο 1927bts@gmail.com ή στο 2114140970 

Ιστορία Ερωτα και Ποδοσφαίρου, του Μικέλε Σαντέραμο (5/11)

Το 1927 φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του διακεκριμένου σύγχρονου Ιταλού συγγραφέα Μικέλε Σαντέραμο σε μετάφραση της Ακτίνας Σταθάκη. Μια ιστορία για ένα αυτοσχέδιο μουντιάλ, έναν παράταιρο έρωτα κι ένα μοιραίο στοίχημα. Το αναλόγιο θα πραγματοποιηθεί παρουσία του συγγγραφέα.

Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις θέσεων στο 1927bts@gmail.com ή στο 2114140970 

Έκθεση "Land Rights" (11/11)

Η κεντρική δράση της θεματικής Land Rights είναι η ομώνυμη έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικές εγκαταστάσεις καλλιτεχνών απο Περού, Μαλάουι, Σερβία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα, Καναδά και Τσεχία, και επιχειρεί να φωτίσει το θέμα των δικαιωμάτων της φύσης/στη φύση. Η έκθεση κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

1927 art space

Κυψέλης 35, Κυψέλη, 1ος όροφος
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.