"Όλα στο τέλος θα γίνουν ποίηση" σύμφωνα με τον Άγγελο Σκουρτή

Στην ατομική έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζεται ένα σύνολο έργων που λειτουργούν ως μονάδες αλλά και σαν μέρος συνόλων πολλών άλλων έργων.

Άγγελος Σκούρτης | ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ

Η αίθουσα τέχνης "Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου" εγκαινιάζει, από τις 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα, την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο "Όλα στο τέλος θα γίνουν ποίηση".

Ο Άγγελος Σκούρτης παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που λειτουργούν ως μονάδες αλλά και σαν μέρος συνόλων πολλών άλλων έργων. Aφήνοντας τα σχήματα και τα χρώματα τους να λειτουργούν άλλοτε επιθετικά και άλλοτε γλυκά και επικοινωνιακά, τα έργα αντιμετωπίζουν τον χώρο ανάμεσα τους, καθώς και όλο το χώρο της γκαλερί, όχι σαν κενό ή χώρο υποδοχής έργων αλλά σαν ανυπόστατο και οργανικό μέρος τους. Ο δε θεατής περιδιαβαίνοντας ανάμεσα τους, γίνεται και αυτός μέρος τους, συμπαρασύροντάς τον σε ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου αυτός επιθυμεί να βρεθεί.

Άγγελος Σκούρτης | ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ

Δυο ποιητές στάθηκαν δίπλα του αυτά τα δύσκολα χρόνια δημιουργίας των έργων του, ο Τ. Σ. Έλιοτ και ο Νίκος Καρούζος, ένας ποιητής που αγάπησε πολύ την ζωγραφική και τους ζωγράφους.

Εγκαίνια: 3/11 (7 μ.μ.)

Info: Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου | 3/11-3/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Τετ.: 12-6 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έκφραση «Γιάννα Γραμματοπούλου»

Βαλαωρίτου 9Α, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ζωομορφισμοί" μέσα σε ένα χώρο τέχνης στο Μοναστηράκι

Η ομαδική έκθεση εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

Τις νέες βιωματικές δράσεις του Ιδρύματος Γουλανδρή δεν τις χάνεις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες.

Ήξερες ότι υπάρχουν και escape books;

Γίνε κι εσύ ντετέκτιβ με το νέο βιβλίο των εκδόσεων Οξύ "Η περιπέτεια των Ιπτάµενων Σκωτσέζων" της σειράς "Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς".

Ένα φεστιβάλ για την ελληνική λαογραφία έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Εργαστήρια, χορός, μουσικής, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις μάς περιμένουν στην καρδιά της Αθήνας.

"Οικείες Μορφές" από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου ζωντανεύουν σε μία νέα έκθεση

Η τέταρτη παρουσίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας της Συλλογής.

H νέα έκθεση του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού τοποθετεί στο επίκεντρο τις εθνικές ενδυμασίες

Το αφιέρωμα "Οι ιστορίες πίσω από την έκδοση Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

"Μπλε Αλφάβητο": Πώς μετατρέπεις έναν κεραυνό σε έργο τέχνης;

Η νέα έκθεση στη Roma Gallery αποκαλύπτει ένα ιδιόμορφο εικαστικό αλφάβητο.