"Ερμηνείες": Η νέα έκθεση του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού

Μια ομάδα καλλιτεχνών μας καλεί να αναστοχαστούμε τα γεγονότα και τις ιστορίες των Μικρασιατών.

Ερμηνείες έκθεση © Δαραμάρας Παναγιώτης

Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με την ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ερμηνείες", με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι καλλιτέχνες συνδιαλέγονται με τα εκθέματα του Μουσείου και δημιουργούν νέα έργα τέχνης. Οι θραυσματικές μνήμες στον απόηχο των εκατό χρόνων είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο στήνεται μια διαφορετική προσέγγιση και αφήγηση της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

Ερμηνείες έκθεση
© Χαλάτσης Δημήτρης

Στο μικρό φιλόξενο χώρο του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω η εικαστική έκφραση μας καλεί να αναστοχαστούμε και να δούμε τα γεγονότα και τις ιστορίες των απλών ανθρώπων. Αντικείμενα που φέρουν μαζί τους μια ιστορία ενώνονται με τα έργα των καλλιτεχνών σε μια ιδιαίτερη έκθεση. Τα έργα τέχνης συνομιλούν με τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου σε ένα δημιουργικό διάλογο. 

Ερμηνείες έκθεση
Ταμμάμ Μάγδα

Ερμηνείες έκθεση
© Ποδιάς Νίκος

Ερμηνείες έκθεση
© Ακύλα Έλενα

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Έλενα Ακύλα, Παναγιώτης Δαραμάρας, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκος Ποδιάς, Μάγδα Ταμμάμ, Γενοβέφα Ταγκαλίδου, Κώστας Τσώλης, Δημήτρης Χαλάτσης, Μυρτώ Χμιελέφσκι, Κώστας Χριστόπουλος

Εγκαίνια: 21/10 (7-10.30 μ.μ.)

Info: Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω | 22/10-20/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.: 10 π.μ. – 12 μ.μ., Πεμ.: 10.30-11.30 π.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τετ., Κυρ.: 6-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη (για επίσκεψη στην έκθεση σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932400228, 2105819539)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti