Η ελληνική χαρακτική μέσα από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών στο Frattis Actions

Από τον Άγγελο Θεοδωρόπουλο και μια αναπαράσταση του εργαστηρίου του, μέχρι τον Αλέκο Φασιανό και τον Δημήτρη Μυταρά.

30 + 1 ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΕΣ

Στην έκθεση "30 + 1 Έλληνες Χαράκτες" παρουσιάζονται χαρακτικά των πιο αντιπροσωπευτικών εικαστικών που διαμόρφωσαν την ελληνική χαρακτική. Από τον Άγγελο Θεοδωρόπουλο (1883-1965), για τον οποίο υπάρχει μια ιδιαίτερη παρουσίαση με πρωτότυπο υλικό από την καλλιτεχνική του πορεία, καθώς και μια αναπαράσταση του εργαστηρίου του, μέχρι τον Αλέκο Φασιανό και τον Δημήτρη Μυταρά.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου , Δευτέρα έως Παρασκευή στη νέα Αίθουσα Frattis Actions.

Το Εργαστηριο του Θεοδωρόπουλου

Info: Αίθουσα Frattis Actions | 10/10 – 25/11 | 'Ωρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. 10  π.μ. – 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.