Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

VisualcontainerTV © Olga Papadima

Το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών –Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια ενότητα φοιτητικών έργων στην ιταλική πλατφόρμα VisualcontainerTV από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, με ελεύθερη πρόσβαση online. 

Τα Νέα Μέσα αποτελούν μια από τις βασικές κατευθύνσεις του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (μαζί με τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και τη Χαρακτική). Το πρόγραμμα σπουδών του Εργαστηρίου Νέων Μέσων περιλαμβάνει εξειδικευμένα μαθήματα για μια ευρεία ποικιλία σχετικών πεδίων και καλλιτεχνικών πρακτικών, όπως παραγωγή βίντεο, σύγχρονη φωτογραφία, animation, διαδραστικές εφαρμογές κ.α.

VisualcontainerTV
© Eleni Peratzaki

VisualcontainerTV
© Despina Douzi

Η ενότητα που παρουσιάζεται στο VisualcontainerTV αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές και διάφορες εννοιολογικές και αισθητικές κατευθύνσεις, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων. Μέσα από πειραματισμούς με την οπτικοακουστική αφήγηση, το 3d animation, τα computer graphics, το stop motion και την performance, οι φοιτητές  μας οδηγούν στη δική τους προσωπική ματιά για μια σειρά από καίρια ζητήματα της εποχής μας, περιγράφοντας και σχολιάζοντας με οξυδέρκεια και ευαισθησία ένα μάλλον δυστοπικό και ζοφερό παρόν. 

VisualcontainerTV
© Tania Foustana

VisualcontainerTV
© Natasha Mavromatidou & Lefteris Tastsoglou

Την ενότητα επιμελήθηκε η Γιούλα Παπαδοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ Video Art Μηδέν και μέλος της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Η διδακτική ομάδα του Εργαστηρίου Νέων Μέσων: Γιώργος Κατσάγγελος (Διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Μέσων, Καθηγητής), Αθανάσιος Πάλλας (Καθηγητής), Στέλιος Ντεξής (Αναπλ. Καθηγητής), Μπάμπης Βενετόπουλος (Αναπλ. Καθηγητής), Γιώργος Δρόσος (ΕΕΠ), Φανή Μπουντούρογλου (ΕΕΠ), Γιούλα Παπαδοπούλου (ΕΕΠ). 

VisualcontainerTV
© Lefteris Tastsioglou

Συμμετέχουν με έργα τους οι φοιτητές: Τάνια Φουστάνα, Όλγα Παπαδήμα, Λευτέρης Ταστσόγλου, Γιάννης Κατρανίτσας, Νατάσα Μαυροματίδου, Polina Lobanova & Josef Seidl, Μανώλης Κοτρώτσιος, Δήμητρα Τζαλαβρέτα, Χριστίνα Καζαντζή, Δέσποινα Δούζη, Ελένη Περατζάκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.