Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

VisualcontainerTV © Olga Papadima

Το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών –Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια ενότητα φοιτητικών έργων στην ιταλική πλατφόρμα VisualcontainerTV από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, με ελεύθερη πρόσβαση online. 

Τα Νέα Μέσα αποτελούν μια από τις βασικές κατευθύνσεις του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (μαζί με τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και τη Χαρακτική). Το πρόγραμμα σπουδών του Εργαστηρίου Νέων Μέσων περιλαμβάνει εξειδικευμένα μαθήματα για μια ευρεία ποικιλία σχετικών πεδίων και καλλιτεχνικών πρακτικών, όπως παραγωγή βίντεο, σύγχρονη φωτογραφία, animation, διαδραστικές εφαρμογές κ.α.

VisualcontainerTV
© Eleni Peratzaki

VisualcontainerTV
© Despina Douzi

Η ενότητα που παρουσιάζεται στο VisualcontainerTV αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές και διάφορες εννοιολογικές και αισθητικές κατευθύνσεις, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων. Μέσα από πειραματισμούς με την οπτικοακουστική αφήγηση, το 3d animation, τα computer graphics, το stop motion και την performance, οι φοιτητές  μας οδηγούν στη δική τους προσωπική ματιά για μια σειρά από καίρια ζητήματα της εποχής μας, περιγράφοντας και σχολιάζοντας με οξυδέρκεια και ευαισθησία ένα μάλλον δυστοπικό και ζοφερό παρόν. 

VisualcontainerTV
© Tania Foustana

VisualcontainerTV
© Natasha Mavromatidou & Lefteris Tastsoglou

Την ενότητα επιμελήθηκε η Γιούλα Παπαδοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ Video Art Μηδέν και μέλος της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Η διδακτική ομάδα του Εργαστηρίου Νέων Μέσων: Γιώργος Κατσάγγελος (Διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Μέσων, Καθηγητής), Αθανάσιος Πάλλας (Καθηγητής), Στέλιος Ντεξής (Αναπλ. Καθηγητής), Μπάμπης Βενετόπουλος (Αναπλ. Καθηγητής), Γιώργος Δρόσος (ΕΕΠ), Φανή Μπουντούρογλου (ΕΕΠ), Γιούλα Παπαδοπούλου (ΕΕΠ). 

VisualcontainerTV
© Lefteris Tastsioglou

Συμμετέχουν με έργα τους οι φοιτητές: Τάνια Φουστάνα, Όλγα Παπαδήμα, Λευτέρης Ταστσόγλου, Γιάννης Κατρανίτσας, Νατάσα Μαυροματίδου, Polina Lobanova & Josef Seidl, Μανώλης Κοτρώτσιος, Δήμητρα Τζαλαβρέτα, Χριστίνα Καζαντζή, Δέσποινα Δούζη, Ελένη Περατζάκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ψίθυροι στα Χέρια μου": Πώς τα στοιχεία της φύσης καθορίζουν τη ζωή μας

Η έκθεση συγκροτεί μια οπτική πανδαισία που έχει ως αφετηρία την εσωτερική πυξίδα της καλλιτέχνιδας Δήμητρας Σκανδάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Παιδικά εργαστήρια τέχνης στη Sianti

Η γκαλερί καλεί τους μικρούς φιλότεχνους να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία θα εξοικειωθούν με τον κόσμο της τέχνης και θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Συζητήσεις και εργαστήρια στο Atopos με αφορμή την έκθεση "The Tyvek Project"

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Η Cheapart μετακομίζει δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Η φετινή διοργάνωση Cheapart 2022 | Desire for Art έρχεται ανανεωμένη σε νέο χώρο, με πάνω από 90 καλλιτέχνες.

Art Athina 1993-2022: Μια εικαστική ιχνηλάτηση για την ελληνική φουάρ στο ΙΣΕΤ

Την αρχειακή έκθεση συνοδεύει ένα επετειακό λεύκωμα 360 σελίδων αφιερωμένο στα 30 χρόνια από την ίδρυση της Art Athina.

"Ιχνουργήματα": Μια σειρά σχεδίων του Δημοσθένη Αγραφιώτη

Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε βάθος σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο.

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα της "γεωκουλτούρας"

Το συνολικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης παρουσιάστηκε σήμερα σε σχετική συνέντευξη τύπου.