Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση «What Defines Us».

What defines us

Τι μας καθορίζει; Πορευόμαστε και διαμορφωνόμαστε μέσα από ένα πλέγμα γεγονότων, στιγμών και αποφάσεων. Ένα ταξίδι στην μνήμη αποκαλύπτει πολύτιμες στάσεις, μικρές και μεγάλες, σημαντικές και ασήμαντες, έντονες αλλά και ισχνές να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.  

What defines us
© Διονύσιος Παππάς

Ένας δυνατός έρωτας και μια απώλεια που μας στιγμάτισε, ένα ζήτημα υγείας που κληθήκαμε να παλέψουμε, ένα πρόβλημα που μας έκανε να ξεπεράσουμε τα όρια μας, μια γνωριμία που άλλαξε την καθημερινότητά μας. Μια αξέχαστη συναυλία, ένα βιβλίο που αγαπήσαμε, μια έκθεση που μας επηρέασε δημιουργικά, μια ταινία που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Μεγαλώνουμε στο σώμα του χρόνου, με επιτυχίες και χαμένα όνειρα, συγκεντρώνοντας εμπειρίες, μουσική, τέχνες, ταξίδια, όλα όσα μας φτιάχνουν, άνθρωποι, τόποι, καταστάσεις, είναι η δική μας ιστορία. Η ζωή και το έργο μας. 

What defines us
© Γιώργος Κωστάκης

What defines us
© Τζώρτζια Τουλιάτου

What defines us
© Δέσποινα Πανταζή

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 6 χρόνων από τον Οκτώβριο του 2016, που ανέλαβαν να συνεχίσουν το εγχείρημα του χώρου τέχνης στο διαμέρισμα της Φωκιανού, μας καλούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου σε μια ενδοσκοπική ομαδική έκθεση με έργα 17 καλλιτεχνών, διερευνώντας αυτό που μας καθορίζει.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ines Benaki, John Bicknell, Παναγιώτης Βούλγαρης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Mary Cox, Παναγιώτης Δαραμάρας, Sarah Ettlinger, Μαριέττα Καλλονά,  Νίνα Κοταμανίδου, Κέλλυ Κουμαριανού, Γιώργος Κωστάκης, Δέσποινα Πανταζή, Διονύσιος Παππάς, Λία Πέτρου, Geeta Roopnarine, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Τουλιάτου

Εγκαίνια: 6/10 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 6-22/10 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

To Athens Digital Arts Festival γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση

Δύο κεντρικά σημεία της πόλης θα μετατραπούν σε μια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού, φιλοξενώντας το 20ό Athens Digital Arts Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

"Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο...": Χειροποίητα παιδικά ρούχα γίνονται έργα τέχνης στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Πρόκειται για ένα μικρό δειγματολόγιο σύγχρονων ρούχων για την "ηλικία της αθωότητας" (1-9 ετών), εμπνευσμένα από την παράδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, από όλες τις ιστορικές περιόδους της πορείας του.

"Home(r) keeps me alive": Γιατί η "Οδύσσεια" παραμένει διαχρονική

Μια ομάδα καλλιτεχνών εμπνέεται από το ομηρικό έπος και αναδεικνύει διαφορετικούς και πολύπλευρους τρόπος πρόσληψης του.

Δύο μοναδικές ξεναγήσεις στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή για φοιτητές (και όχι μόνο)

Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να δουν έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα γύρω από την σύγχρονη τέχνη και να περιηγηθούν στους χώρους της γκαλερί.

Βαγγέλης Τσάκος και Θάνος Τσίγκος: Μια έκθεση-αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας

Φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα, μαρτυρίες, δημοσιεύματα, σπάνιες εκδόσεις και πολύτιμα υλικά, προϊόντα εκτενούς έρευνας, περιγράφουν την ιστορία τους και αναδεικνύουν ένα μικρό μόλις κομμάτι του ιδιαίτερα πλούσιου έργου τους.

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο Open House Athens 2024

Πέντε κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τα οποία μπορείτε να δείτε μέσω του φετινού Open House Athens.

"Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024": Η Ιωάννα Κωνσταντίνου περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα τη φύση

Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.