Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση «What Defines Us».

What defines us

Τι μας καθορίζει; Πορευόμαστε και διαμορφωνόμαστε μέσα από ένα πλέγμα γεγονότων, στιγμών και αποφάσεων. Ένα ταξίδι στην μνήμη αποκαλύπτει πολύτιμες στάσεις, μικρές και μεγάλες, σημαντικές και ασήμαντες, έντονες αλλά και ισχνές να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.  

What defines us
© Διονύσιος Παππάς

Ένας δυνατός έρωτας και μια απώλεια που μας στιγμάτισε, ένα ζήτημα υγείας που κληθήκαμε να παλέψουμε, ένα πρόβλημα που μας έκανε να ξεπεράσουμε τα όρια μας, μια γνωριμία που άλλαξε την καθημερινότητά μας. Μια αξέχαστη συναυλία, ένα βιβλίο που αγαπήσαμε, μια έκθεση που μας επηρέασε δημιουργικά, μια ταινία που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Μεγαλώνουμε στο σώμα του χρόνου, με επιτυχίες και χαμένα όνειρα, συγκεντρώνοντας εμπειρίες, μουσική, τέχνες, ταξίδια, όλα όσα μας φτιάχνουν, άνθρωποι, τόποι, καταστάσεις, είναι η δική μας ιστορία. Η ζωή και το έργο μας. 

What defines us
© Γιώργος Κωστάκης

What defines us
© Τζώρτζια Τουλιάτου

What defines us
© Δέσποινα Πανταζή

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 6 χρόνων από τον Οκτώβριο του 2016, που ανέλαβαν να συνεχίσουν το εγχείρημα του χώρου τέχνης στο διαμέρισμα της Φωκιανού, μας καλούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου σε μια ενδοσκοπική ομαδική έκθεση με έργα 17 καλλιτεχνών, διερευνώντας αυτό που μας καθορίζει.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ines Benaki, John Bicknell, Παναγιώτης Βούλγαρης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Mary Cox, Παναγιώτης Δαραμάρας, Sarah Ettlinger, Μαριέττα Καλλονά,  Νίνα Κοταμανίδου, Κέλλυ Κουμαριανού, Γιώργος Κωστάκης, Δέσποινα Πανταζή, Διονύσιος Παππάς, Λία Πέτρου, Geeta Roopnarine, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Τουλιάτου

Εγκαίνια: 6/10 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 6-22/10 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.