"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

Ιστορίες του νερού και της πέτρας

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Νίκο Καλαφάτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με ζωγραφικά και γλυπτά έργα, κάτω από το γενικό τίτλο "Ιστορίες του νερού και της πέτρας". Αυτή είναι η 18η ατομική του έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Ιστορίες του νερού και της πέτρας

Πέτρες, πλίνθοι, ξύλα και μάρμαρα, που ο καλλιτέχνης συνέλεξε από το βυθό και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αποτέλεσαν την έμπνευσή του, όπως και το βασικό υλικό των περισσοτέρων έργων αυτής της έκθεσης. 

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει : "Εκείνο που με συγκίνησε ήταν το γεγονός πως έπιασα στα χέρια μου περιφρονημένα, αλλά άχρονα υλικά, που είχαν ήδη σμιλευθεί από τη θάλασσα, τον ήλιο και τους αέρηδες. Δεν έμενε σε εμένα τίποτα άλλο, από το να αποκαλύψω τη μορφή και τις ιστορίες που μου ψιθύριζαν".

Εγκαίνια: 12/10 (7 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Αργώ | 12/10-5/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 10 π.μ. - 2 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Αργώ

Νεοφ. Δούκα 5, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη": Το Ίδρυμα της Βουλής αφηγείται ένα ακόμα κεφάλαιο του Ολοκαυτώματος

Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Αρχείου Γ. Κωνσταντινίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2024

Η έκθεση "Nelly’s" πάει Θεσσαλονίκη

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης υποδέχεται το μεγάλο αφιέρωμα για την Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραΐδάρη που πρωτοείδαμε την περασμένη σεζόν στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Βαγγέλης Γκόκας και ο Βασίλης Βασιλακάκης "αναζητούν αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες"

Οι δύο καταξιωμένοι ζωγράφοι και φίλοι συνυπάρχουν, συνεκθέτουν και συνομιλούν μέσα από το έργο τους.

Νώντας Παπαγεωργίου: "Πιστεύω στη λογοτεχνία όπως το νερό που πίνω"

Ο Νώντας Παπαγεωργίου μιλά με υπερηφάνεια για το Μεταίχμιο, το πνευματικό του παιδί που πέρσι τριαντάρισε, και δηλώνει πως "όλα όσα έγιναν είναι καλώς καμωμένα".

Καλλιτέχνες μοιράζονται τον παλμό τους στη Thalia Gallery

Η έκθεση "The Artist's pulse" δίνει φωνή και δημιουργεί ένα διάλογο με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την ένταση, το ρυθμό και τις δονήσεις του δικού τους παλμού.

Πέθανε ο βραβευμένος ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας

Είχε λάβει το κρατικό βραβείο μετάφρασης ξένης λογοτεχνίας για την μετάφρασή του έργου "Ζωή και Πεπρωμένο".

"Περιπλανήσεις της φαντασίας": Ζωγραφική που πατά στην ελληνική κουλτούρα και συγκεφαλαιώνει τον πολιτισμικό πλούτο των λαών

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" τοu Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Γιώργου Τόλη.