"REBIRTH": Πώς μια έκθεση κεραμικής αντικατοπτρίζει τον κύκλο της ζωής;

Η έκθεση σε επιμέλεια του Νίκου Υφαντή παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης Sealed Earth.

Rebirth

Η έκθεση "REBIRTH" γεννήθηκε από την επιθυμία να διερευνηθεί ένα παρόν που αναγεννιέται καλλιτεχνικά, σωματικά, πνευματικά ή σεξουαλικά μετά από μια κοινωνικά και πολιτιστικά αδιέξοδη περίοδο, ένα παρόν ανανεωμένο ως μια νίκη της ζωής αλλά και γεμάτο από νέες εμπειρίες και μια νέα ανθρώπινη συνείδηση.

Τα έργα της "REBIRTH" αντικατοπτρίζουν την άχρονη κυκλική διαδικασία της ζωής, αντανακλούν μια αναγέννηση που ερμηνεύεται ως μια αναγέννηση δημιουργικότητας μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης ή βαθιάς ενδοσκόπησης, ως πνευματική αναγέννηση, ως μια εκ νέου ανακάλυψη του εαυτού, ως μια νέα ζωή, ως μια γνωστική ή ψυχολογική αναγέννηση ή ως μια ανανεωμένη εκτίμηση της φυσικής ομορφιάς και του κύκλου ζωής και της φύσης, με σκοπό ως σύνολο να προσφέρουν ελπίδα για τις φωτεινές ημέρες που έρχονται.

Rebirth

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αθανασόπουλος, Λεώνη Γιαγδζόγλου, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Chioma Ebinama, Γιώργος Τσεριώνης, Μάρα Δεσύπρη, Rene Habermacher, Σωτήρης Φωκέας, Amelia Lockwood, Νάσια Παυλίδου, Άννη Ρήγα, Λουκία Θωμοπούλου, Μαρία Οικονομίδη, Όλγα Ζαφειροπούλου, Δήμητρα Αρκάλη, Στέργιος Κάτσουνας.

Rebirth

Παράλληλα, το experimental τμήμα της REBIRTH φιλοξενεί έργα που δημιουργήθηκαν στο στούντιο της Sealed Earth και ενσαρκώνουν την επαφή και τους πειραματισμούς των δημιουργών τους με τη μαγεία του πηλού και τις ποικίλες τεχνικές του.

Rebirth

Συμμετέχοντες: Πηγή Δανιηλίδη (haotique), Τίμος Λειβαδίτης, Ευγενία Δήμα, Φώτης Τουρκοχωρίτης, Χριστίνα Εφραίμογλου, Δανάη Ίσσαρη, Σοφία Αθανασοπούλου, Αναστασία Κυριακοπούλου, Μαρίνα Ναλμπάντη, Μαρία Παυλοπούλου.

Η επικεντρωμένη στο καλλιτεχνικό εργαστήριο προσέγγιση του "Rebirth" έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκθέσεων που οργανώνονται στην Αθήνα το διάστημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, η Sealed Earth παρουσιάζει 4 καταξιωμένους καλλιτέχνες της στο περίπτερο Ε3 στην μεγάλη ελληνική φουάρ τέχνης Art Athina, στο Ζάππειο Μέγαρο, 16-19 Σεπτεμβρίου.

Info: Sealed Earth| 14-22/9 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Mona’s Marché": Το πρώτο χριστουγεννιάτικο pop-up market του House of Shila είναι γεγονός

Στη γειτονιά του Ψυρρή θα φιλοξενηθεί το χριστουγεννιάτικο market του Mona, προσφέροντας μοναδικά δώρα για κάθε γούστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2023

Γιορτινά μπαζάρ και ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ΕΠΜΑΣ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

"Εικαστικές Υμνωδίες": Τα ζωγραφικά έργα του Μάριου Τόκα στο Σπίτι της Κύπρου

Πρόκειται για έργα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της αγιογραφίας και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Λεμεσό της Κύπρου τον Δεκέμβριο του 2021 με την αρωγή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το επετειακό Athens Digital Arts Festival 2024

Στην 20η έκδοσή του, το ADAF καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους με θέμα την "Techno(s)cene".

Το Κέντρο Τεχνών ΜΙΝ παρουσιάζει την έκθεση του Κινέζου Ye Xue αφιερωμένη στον αρχαιότερο Ασιατικό Πολιτισμό τον Λιαντζού

Τα έργα του διάσημου Κινέζου ζωγράφου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εκτός της Κίνας και ορισμένα από αυτά έχει συμπεριλάβει στην συλλογή του ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Μια αντισυμβατική δημοπρασία έργων τέχνης έρχεται στο T.A.F.

Το διαδραστικό καλλιτεχνικό γεγονός με έργα των Dead Darlings ξεκινά με μια εικαστική έκθεση.

5 λόγοι για να μη χάσετε την περφόρμανς "Allegory of the Painted Woman" της Alexis Blake στο ΕΜΣΤ

Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκθέσεων του ΕΜΣΤ, "Kι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".