"REBIRTH": Πώς μια έκθεση κεραμικής αντικατοπτρίζει τον κύκλο της ζωής;

Η έκθεση σε επιμέλεια του Νίκου Υφαντή παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης Sealed Earth.

Rebirth

Η έκθεση "REBIRTH" γεννήθηκε από την επιθυμία να διερευνηθεί ένα παρόν που αναγεννιέται καλλιτεχνικά, σωματικά, πνευματικά ή σεξουαλικά μετά από μια κοινωνικά και πολιτιστικά αδιέξοδη περίοδο, ένα παρόν ανανεωμένο ως μια νίκη της ζωής αλλά και γεμάτο από νέες εμπειρίες και μια νέα ανθρώπινη συνείδηση.

Τα έργα της "REBIRTH" αντικατοπτρίζουν την άχρονη κυκλική διαδικασία της ζωής, αντανακλούν μια αναγέννηση που ερμηνεύεται ως μια αναγέννηση δημιουργικότητας μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης ή βαθιάς ενδοσκόπησης, ως πνευματική αναγέννηση, ως μια εκ νέου ανακάλυψη του εαυτού, ως μια νέα ζωή, ως μια γνωστική ή ψυχολογική αναγέννηση ή ως μια ανανεωμένη εκτίμηση της φυσικής ομορφιάς και του κύκλου ζωής και της φύσης, με σκοπό ως σύνολο να προσφέρουν ελπίδα για τις φωτεινές ημέρες που έρχονται.

Rebirth

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αθανασόπουλος, Λεώνη Γιαγδζόγλου, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Chioma Ebinama, Γιώργος Τσεριώνης, Μάρα Δεσύπρη, Rene Habermacher, Σωτήρης Φωκέας, Amelia Lockwood, Νάσια Παυλίδου, Άννη Ρήγα, Λουκία Θωμοπούλου, Μαρία Οικονομίδη, Όλγα Ζαφειροπούλου, Δήμητρα Αρκάλη, Στέργιος Κάτσουνας.

Rebirth

Παράλληλα, το experimental τμήμα της REBIRTH φιλοξενεί έργα που δημιουργήθηκαν στο στούντιο της Sealed Earth και ενσαρκώνουν την επαφή και τους πειραματισμούς των δημιουργών τους με τη μαγεία του πηλού και τις ποικίλες τεχνικές του.

Rebirth

Συμμετέχοντες: Πηγή Δανιηλίδη (haotique), Τίμος Λειβαδίτης, Ευγενία Δήμα, Φώτης Τουρκοχωρίτης, Χριστίνα Εφραίμογλου, Δανάη Ίσσαρη, Σοφία Αθανασοπούλου, Αναστασία Κυριακοπούλου, Μαρίνα Ναλμπάντη, Μαρία Παυλοπούλου.

Η επικεντρωμένη στο καλλιτεχνικό εργαστήριο προσέγγιση του "Rebirth" έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκθέσεων που οργανώνονται στην Αθήνα το διάστημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, η Sealed Earth παρουσιάζει 4 καταξιωμένους καλλιτέχνες της στο περίπτερο Ε3 στην μεγάλη ελληνική φουάρ τέχνης Art Athina, στο Ζάππειο Μέγαρο, 16-19 Σεπτεμβρίου.

Info: Sealed Earth| 14-22/9 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.