Πώς η ζωγραφική μπορεί να διερευνήσει τον ορατό κόσμο;

Μια έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας με τη συμμετοχή πέντε σύγχρονων καλλιτεχνών.

Μπαρή, Νεκρή φύση με βιβλία ΙΙΙ, λάδι σε μουσαμά, 40 x 20,5 cm, 2021

Πέντε καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας ,σε μία ζωγραφική έκθεση που συνδυάζει τα διαφορετικά "βλέμματα" των δημιουργών. 

Ο ζωγράφος και γλύπτης Κώστας Αργύρης σημειώνει σχετικά με την έκθεση: "Αυτό που συνδέει τους πέντε ζωγράφους που εκθέτουν μαζί είναι η προσήλωση στην πράξη της ζωγραφικής, σαν μέσο διερεύνησης του ορατού κόσμου, με το κατεξοχήν εργαλείο της που είναι το βλέμμα. Για τον ζωγράφο το βλέμμα αποτελεί ένα μέσο στοχασμού, ή μάλλον ένα μονοπάτι που οδηγεί στο ορατό, το οποίο αντανακλάται στον εσωτερικό καθρέφτη. Εκεί, προστίθεται σαν μια άυλη αξία ο προσωπικός μόχθος, η προσήλωση, η πίστη και η φαντασία που ορίζουν τη μοναδικότητα του κάθε ζωγράφου".

Πετρούτσου, λάδι σε καρτολίνο (35x50) 2020
Πετρούτσου, λάδι σε καρτολίνο (35x50) 2020

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιώ Μαθιανάκη, Αλεξάνδρα Μπαρή, Μαρία Πετρούτσου, Παντελή Σταματέλο, Αλεξάνδρα Χαρίτου

Συντονισμός έκθεσης: Kourd Gallery, Athens

Εγκαίνια έκθεσης: 15 Ιουλίου, 8 μ.μ.

Info: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας (Σικελιανού και Σβορώνου 1, Λευκάδα, 2645026635) | Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου | Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή: 9 π.μ. - 2 μ.μ. & 7-10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 7-10 μ.μ.

Λεζάντα φωτογραφίας εξωφύλλου: Μπαρή, Νεκρή φύση με βιβλία ΙΙΙ, λάδι σε μουσαμά, 40 x 20,5 cm, 2021

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.