Ο "λευκός καμβάς" και οι συμβολισμοί του

Την Τρίτη 12 Ιουλίου εγκαινιάζεται η καλοκαιρινή ομαδική έκθεση της σεζόν με τίτλο «Blanc Days», στον χώρο του Art Zone 42. Στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό και στις παραδόσεις το λευκό αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την ανάταση, την κάθαρση, την ηρεμία.

Ντιάνα Ζερβάκη,‘’ Γιαγιά με Altzheimer’’, 70 x 50 cm, λάδι σε καμβά Blanc Space

Την Τρίτη 12 Ιουλίου εγκαινιάζεται η καλοκαιρινή ομαδική έκθεση της σεζόν με τίτλο "Blanc Days", στον χώρο του Art Zone 42. Στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό και στις παραδόσεις το λευκό αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την ανάταση, την κάθαρση, την ηρεμία.

Στις χώρες της Ανατολής και συγκεκριμένα στους Ασιατικούς πολιτισμούς, το λευκό χρώμα χαρακτηρίζεται ως πένθιμο. Λευκό είναι το χαρτί πριν την έμπνευση, λευκός και ο καμβάς, άγραφος πίνακας και ο άνθρωπος κατά τη γέννησή του... Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό το μη-χρώμα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση;

Έλενα Αρσενίδου, ‘’Gardenia’’ 40 x 41 cm, ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία Blanc Space
Έλενα Αρσενίδου, ‘’Gardenia’’ 40 x 41 cm, ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία

18 καλλιτέχνες δημιουργούν έργα με τα οποία κάνουν ένα statement και εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους περνώντας ποικίλα μηνύματα στον θεατή.

Νίκος Βασιλειάδης, ‘’Χωρίς Τίτλο’’, 56 cm διάμετρος, λάδι σε ξύλο Blanc Space
Νίκος Βασιλειάδης, ‘’Χωρίς Τίτλο’’, 56 cm διάμετρος, λάδι σε ξύλο

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαρία Αϊβαλιώτου, Έλενα Αρσενίδου, Νίκος Βασιλειάδης, Καδιανή Βελιγραντάκη, Ειρήνη Βέρρου, Ηλίας Βιτσεντζάτος, Μαρία Βλασερού, Αλέξανδρος Βούτσας, Ελισάβετ Διονυσίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ντιάνα Ζερβάκη, Καρολίνα Κολιοπούλου, Κώστας Λαλές, Ο Εραστής της Νύχτας, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, Ελένη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Στουπάθης, Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Θέου, Art Zone 42 Gallery Manager, Ιστορικός Τέχνης-Curator

Εγκαίνια: 12/7 (7-10 μ.μ.)

Info: Art Zone 42 | 12-30/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 3-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: Ντιάνα Ζερβάκη,‘’ Γιαγιά με Altzheimer’’, 70 x 50 cm, λάδι σε καμβά

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.