"Το Φως του Ήλιου" γεμίζει την Πινακοθήκη Λέφα

Μια νέα έκθεση από την καλλιτέχνιδα Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου προτρέπει τον θεατή να στοχαστεί γύρω από τη φύση του φωτός, αλλά και του δισυπόστατου χώρου.

Κουφοπάνου έκθεση

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το ζωγραφικό έργο της Αργυρώς Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου, μια έκθεση με τίτλο "Το Φως του Ήλιου", η οποία οργανώνεται μετά από πρωτοβουλία της καλλιτέχνιδας για καλό σκοπό αφού όλα τα έσοδα της έκθεσης από την πώληση των έργων (τα έργα είναι σε μέγεθος Α4 και έχουν την ίδια τιμή) θα διατεθούν υπέρ του Φιλόπτωχου Ταμείου της εκκλησίας της Αγίας Φιλοθέης στη Φιλοθέη.

Ο Leon Battista Alberti ο οικουμενικός άνθρωπος της πρώιμης Ιταλικής Αναγέννησης αναφέρει ότι ένα έργο τέχνης είναι σαν ένα ανοιχτό παράθυρο από το οποίο διακρίνεται αποσπασματικά μια άποψη του κόσμου: η άποψη του δημιουργού. Η ζωγράφος Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου με την έκθεση της κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση: "Με σχέδια πολύ εκφραστικά και αισθαντικά, με τοπικά αρμονικούς χρωματισμούς, που συγκινούν τον θεατή και τον προτρέπουν να στοχαστεί γύρω από τη φύση του φωτός, αλλά και του δισυπόστατου χώρου – πραγματικού και ονειρικού", όπως εξηγεί η Αθηνά Σχοινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης.

Για την Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί, ούτε επίθετα. Δεν ψάχνει για νέες "φόρμες" και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Είναι γνήσια αληθινή, ταυτισμένη πάντα με το θέμα της, τα αχνά αέρινα χρώματα της και κείνο το μαύρο μολύβι που χαράζει μορφές και αλλεπάλληλες εκφράσεις ζωής πάνω στο χαρτί. Ευαισθησία και διεισδυτική ματιά, υγρά μάτια και μια διάχυτη καλοσύνη που τη βλέπει κανένας αμέσως στα "σχέδια" της.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος

Η έκθεση οργανώνεται από τον "Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού" του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(ΟΚΑΠΑ).

Εγκαίνια: 09/6 (8 μ.μ.)

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα | 09-30/6 | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30μμ – 3.30 μμ & κατόπιν ραντεβού στο: egerolimatou@yahoo.co.uk

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Κοκκώνη 15, Ψυχικό
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

H Αλεξάνδρα Αθανασιάδη "Πλάθει το άυλο"

Μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2022

"Space Oddity": Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης του Νίκου Χαραλαμπίδη

Η έκθεση καθώς και οι δράσεις διεξάγονται στον πολυχώρο Metaphor, στους Αμπελόκηπους.

Κατερίνα Γρέγου: "Στο ΕΜΣΤ θέλουμε να καλλιεργήσουμε την "ιστορική συνείδηση" παρά την "εθνική""

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ γύρω από την έννοια του κράτους, τις πολιτικές του έθνους και το ρόλο του εθνικού μας μουσείου.

"EΠANACΥΣΤΑΣΗ ΄21: η πλωτή έκθεση": Αναπαράσταση του ναυτικού αγώνα του ’21 στο λιμάνι της Χίου

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα επισκεφθεί τα λιμάνια διάφορων ελληνικών νησιών, καταλήγοντας στον Πειραιά.

Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης αναζητάει τη δική του Οδύσσεια

Η έκθεση "Return" θα εγκαινιαστεί προσεχώς στην The Project Gallery.

"Αρκαδία": Η post-punk ζωγραφική του Χάρη Γαβρήλου

Το εκθεσιακό αφιέρωμα στο έργο του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, που επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος, θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Σκέψεις για την καθημερινότητα στο Closing Soon

Το κέντρο τεχνών στα Πετράλωνα παρουσιάζει την έκθεση "Χάθηκα Σε Αδάμαστες Μορφές Εμπειριών Κρυφών, Σε Απέραντα Μέρη Που Εξαλείφονται" της Εύας Ανερράψη.