"Το Φως του Ήλιου" γεμίζει την Πινακοθήκη Λέφα

Μια νέα έκθεση από την καλλιτέχνιδα Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου προτρέπει τον θεατή να στοχαστεί γύρω από τη φύση του φωτός, αλλά και του δισυπόστατου χώρου.

Κουφοπάνου έκθεση

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το ζωγραφικό έργο της Αργυρώς Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου, μια έκθεση με τίτλο "Το Φως του Ήλιου", η οποία οργανώνεται μετά από πρωτοβουλία της καλλιτέχνιδας για καλό σκοπό αφού όλα τα έσοδα της έκθεσης από την πώληση των έργων (τα έργα είναι σε μέγεθος Α4 και έχουν την ίδια τιμή) θα διατεθούν υπέρ του Φιλόπτωχου Ταμείου της εκκλησίας της Αγίας Φιλοθέης στη Φιλοθέη.

Ο Leon Battista Alberti ο οικουμενικός άνθρωπος της πρώιμης Ιταλικής Αναγέννησης αναφέρει ότι ένα έργο τέχνης είναι σαν ένα ανοιχτό παράθυρο από το οποίο διακρίνεται αποσπασματικά μια άποψη του κόσμου: η άποψη του δημιουργού. Η ζωγράφος Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου με την έκθεση της κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση: "Με σχέδια πολύ εκφραστικά και αισθαντικά, με τοπικά αρμονικούς χρωματισμούς, που συγκινούν τον θεατή και τον προτρέπουν να στοχαστεί γύρω από τη φύση του φωτός, αλλά και του δισυπόστατου χώρου – πραγματικού και ονειρικού", όπως εξηγεί η Αθηνά Σχοινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης.

Για την Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί, ούτε επίθετα. Δεν ψάχνει για νέες "φόρμες" και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Είναι γνήσια αληθινή, ταυτισμένη πάντα με το θέμα της, τα αχνά αέρινα χρώματα της και κείνο το μαύρο μολύβι που χαράζει μορφές και αλλεπάλληλες εκφράσεις ζωής πάνω στο χαρτί. Ευαισθησία και διεισδυτική ματιά, υγρά μάτια και μια διάχυτη καλοσύνη που τη βλέπει κανένας αμέσως στα "σχέδια" της.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος

Η έκθεση οργανώνεται από τον "Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού" του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(ΟΚΑΠΑ).

Εγκαίνια: 09/6 (8 μ.μ.)

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα | 09-30/6 | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30μμ – 3.30 μμ & κατόπιν ραντεβού στο: egerolimatou@yahoo.co.uk

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.