Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το αθηναϊκό μουσείο συμμετέχει στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, καλώντας τους επισκέπτες του να περιπλανηθούν στις συλλογές του μέσα από θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 26 και 27 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

Οι εκδηλώσεις

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου

1) Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Φυτικός διάκοσμος ως παραπληρωματικό θέμα στη γλυπτική"

2) Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00- 14:00 στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου με θέμα "Φυσικό τοπίο και ερωτικοί υπαινιγμοί στην εικονογραφία της τέχνης του Προϊστορικού Αιγαίου" 

3) Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Απεικόνιση φυσικού τοπίου – αστικού τοπίου"

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές

Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…" για μαθητές Α/Θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από εικαστικό εργαστήριο. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει έρευνα στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια των υπευθύνων αρχαιολόγων, παιχνίδι ρόλων και απτική επαφή με αντίγραφα. Τα παιδιά θα εστιάσουν περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις.

Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις/περιηγήσεις κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, με έναρξη τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου (2132144889 και 2132144856).

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.