Ταξίδια σε απόμακρους ονειρικούς τόπους μέσα από την έκθεση "wallen lands"

Μαργαρίτα Πέτροβα @Μαργαρίτα Πέτροβα

Η Μαργαρίτα Πέτροβα, μέσα από την καινούργια ενότητα έργων της, προτρέπει τον θεατή να την ακολουθήσει σε ένα προσωπικό ταξίδι- διαδρομή, νέων τόπων μέσα από την μετάλλαξη οικείων εικόνων. Τα ασπρόμαυρα τοπία του παρελθόντος, μέσα από την εικαστική επεξεργασία μετατρέπονται σε ρευστές ονειρικές-ποιητικές εικόνες, που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα.

Η επανάληψη, η κυκλικότητα και οι εκρήξεις των σχημάτων συνθέτουν έναν τόπο απόμακρο, που ισορροπεί μεταξύ ποίησης και ουτοπίας και ξετυλίγεται ρυθμικά μέσα από την ζωγραφική και το κολλάζ. Σε έργα μικτής τεχνικής και σε διαφορετικά μεγέθη, η καλλιτέχνης μέσα από card postals, παλιές γκραβούρες, πάπυρο και χειροποίητα χαρτιά, μας μεταφέρει τις εμπειρίες, τις μνήμες, και τις αισθήσεις που την συνοδεύουν σε αυτή την εικαστική διαδικασία.

Μαργαρίτα Πέτροβα
@Μαργαρίτα Πέτροβα

Η Πέτροβα γεννήθηκε το 1979 στα Βριλήσσια και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. (1999-2005) ζωγραφική με δάσκαλο τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Από το 2006 έως το 2008 φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες, το video και την performance. Έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, στην Αυστρία και στην Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στον Καναδά, στην Αλβανία, στο Ισραήλ και στο Κόσοβο. Σημαντικότερα Projects: "κωδικός προικοσύμφωνο" 2019 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνα και Εθνική πινακοθήκη Κοσόβου, "κουκλόσπιτο και άλλες έμφυλες ιστορίες" 2014 Ελευσίνα, "frames” gallery Couteron Παρίσι, "οικό-ιστοί" 2009 γκαλερί Αστρολάβος Αθήνα, studio Sylvie Proidl Βιέννη, και στο εικαστικό εν εξελίξει Project "υφαίνοντας στο μέλλον". Έχει εργαστεί στο θέατρο δημιουργώντας θεατρικές εγκαταστάσεις. Από το 2005 ασχολείται παράλληλα με την διδασκαλία των εικαστικών τεχνών. Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας "ΔΙΠΟΛΑ" και το 2018 ίδρυσε την εικαστική ομάδα "Penepole’s web”. Έργα της βρίσκονται στην γκαλερί 7 στην Αθήνα, στην γκαλερί Couteron στο Παρίσι σε ιδιωτικές συλλογές και πινακοθήκες.

Επιμέλεια Έκθεσης: Έφη Μιχάλαρου

Εγκαίνια: 31/5 (7-10 μ.μ.)

Info: Γκαλερί "7" | 31/5-25/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 2μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.