Δύο εξπρεσιονιστικές εκθέσεις ζωγραφικής έρχονται στη γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ο Παναγιώτης Αλεξίου και η Σοφία Παπαθανάση εγκαινιάζουν τα έργα τους σε δύο ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας εξπρεσιονιστικές αναγνώσεις που σχετίζονται με τον χώρο.

Έκκεντρη Δύναμη Σοφία Παπαθανάση Έκκεντρη Δύναμη @Σοφία Παπαθανάση

Η γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου, δύο νέες ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, από τον Παναγιώτη Αλεξίου και τη Σοφία Παπαθανάση.

Ο τίτλος της έκθεσης του Παναγιώτη Αλεξίου, "FOS", προκύπτει από την έμφαση στα έντονα εκτυφλωτικά χρώματα που χαρακτηρίζουν το σύνολο της δουλειάς του καλλιτέχνη. Η παρουσία και θέαση του φυσικού τοπίου, συντελείται μέσα από τις εντάσεις του φωτός που επεμβαίνει στην καταγραφή και την μνήμη των χρωμάτων. Βασικός άξονας το φως και το πώς αυτό δημιουργεί ανεξάρτητες και αυτόνομες χρωματικές δυνάμεις, η ελευθερία των οποίων είναι σε σύμπνοια με την ιδεατή τους ενότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερη ομορφιά γερά δομημένη από μέσα προς τα έξω.

Παναγιώτης Αλεξίου
@Παναγιώτης Αλεξίου

Έργα που κινούνται στο πλαίσιο μιας αναπαραστατικής εξπρεσιονιστικό-αφαιρετικής έκφρασης, στα οποία απεικονίζονται χώροι και αντικείμενα με προσανατολισμό τον ανοιχτό χώρο. Με απόλυτη ελευθερία στις φόρμες, χωρίς σχηματοποίηση, χωρίς περιγράμματα, το κάθε στοιχείο, το κάθε μοτίβο, αποδίδονται με την ελευθερία της πινελιάς ενός μικρού παιδιού.

Over Beyond Σοφία Παπαθανάση
@Σοφία Παπαθανάση
Over Beyond

Από τη μεριά της, η Σοφία Παπαθανάση εξελίσσει την εξπρεσιονιστική γραφή της παρουσιάζοντας έργα υπό τον τίτλο "Over and Beyond", τα οποία εφορμώνται από το αστικό τοπίο, το οποίο αποδίδεται με έμφαση στην κίνηση, την προοπτική και τους ρυθμούς τόσο των δομικών όσο και των φυσικών του στοιχείων. Πρόκειται για μια απεικόνιση ιδιαίτερης εκφραστικότητας όπου το φυσικό με το αστικό τοπίο μοιάζει να συνδιαλέγονται χορογραφικά σε εικόνες που παραπέμπουν στο όνειρο ή την φαντασία.

Εγκαίνια: 13/5 (8-10.30 μ.μ.)

Info: Αστρολάβος-Δεξαμενή | 13/5-02/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-4 μ.μ. & 5-8 μ.μ.. Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα διήμερο συνέδριο για το μέλλον των δεξιοτήτων έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δύο ημέρες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις δεξιότητες, την εργασία και τη δια βίου μάθηση στην Ελλάδα έρχονται στις 16 & 17 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney

Πρόκειται για καλλιτέχνη που πειραματίστηκε με διαφορετικά θέματα, στυλ και μέσα στα έργα του, ενώ αρκετοί πίνακες επικεντρώνονται σε προσωπικά πορτρέτα φίλων και συγγενών.

Μια έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί "…στο μονοπάτι του Ζεν"

Στο Ζεν, στο "μονοπάτι του Geidō" (δηλαδή του καλλιτέχνη), η εξάσκηση της τέχνης αντιμετωπίζεται ως "σκληρός δρόμος διαλογισμού".

Όλα όσα μας περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου στον κήπο του Μεγάρου

Συναυλίες, παραστάσεις και ξεχωριστές εκδηλώσεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, προσφέροντας στιγμές ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Ο Γιώργος Ψωμιάδης γράφει για χαρακτήρες που αναζητούν την προσωπική τους φωλιά

Το "α" μίλησε με τον 20χρονο συγγραφέα, που στο ντεμπούτο του καταπιάνεται με ιστορίες ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι σε μια προσωπική ή συλλογική δυστοπία.

Λογοτεχνικός Ιούνιος με διεθνείς συγγραφείς να καταφθάνουν στην Αθήνα

Αν δεν χορτάσατε από τους συγγραφείς που παρέλασαν στο 1ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας, ο Ιούνιος φέρνει μεγάλα ονόματα της διεθνούς βιβλιοπαραγωγής στην πρωτεύουσα.