Δύο εξπρεσιονιστικές εκθέσεις ζωγραφικής έρχονται στη γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ο Παναγιώτης Αλεξίου και η Σοφία Παπαθανάση εγκαινιάζουν τα έργα τους σε δύο ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας εξπρεσιονιστικές αναγνώσεις που σχετίζονται με τον χώρο.

Έκκεντρη Δύναμη Σοφία Παπαθανάση Έκκεντρη Δύναμη @Σοφία Παπαθανάση

Η γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου, δύο νέες ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, από τον Παναγιώτη Αλεξίου και τη Σοφία Παπαθανάση.

Ο τίτλος της έκθεσης του Παναγιώτη Αλεξίου, "FOS", προκύπτει από την έμφαση στα έντονα εκτυφλωτικά χρώματα που χαρακτηρίζουν το σύνολο της δουλειάς του καλλιτέχνη. Η παρουσία και θέαση του φυσικού τοπίου, συντελείται μέσα από τις εντάσεις του φωτός που επεμβαίνει στην καταγραφή και την μνήμη των χρωμάτων. Βασικός άξονας το φως και το πώς αυτό δημιουργεί ανεξάρτητες και αυτόνομες χρωματικές δυνάμεις, η ελευθερία των οποίων είναι σε σύμπνοια με την ιδεατή τους ενότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερη ομορφιά γερά δομημένη από μέσα προς τα έξω.

Παναγιώτης Αλεξίου
@Παναγιώτης Αλεξίου

Έργα που κινούνται στο πλαίσιο μιας αναπαραστατικής εξπρεσιονιστικό-αφαιρετικής έκφρασης, στα οποία απεικονίζονται χώροι και αντικείμενα με προσανατολισμό τον ανοιχτό χώρο. Με απόλυτη ελευθερία στις φόρμες, χωρίς σχηματοποίηση, χωρίς περιγράμματα, το κάθε στοιχείο, το κάθε μοτίβο, αποδίδονται με την ελευθερία της πινελιάς ενός μικρού παιδιού.

Over Beyond Σοφία Παπαθανάση
@Σοφία Παπαθανάση
Over Beyond

Από τη μεριά της, η Σοφία Παπαθανάση εξελίσσει την εξπρεσιονιστική γραφή της παρουσιάζοντας έργα υπό τον τίτλο "Over and Beyond", τα οποία εφορμώνται από το αστικό τοπίο, το οποίο αποδίδεται με έμφαση στην κίνηση, την προοπτική και τους ρυθμούς τόσο των δομικών όσο και των φυσικών του στοιχείων. Πρόκειται για μια απεικόνιση ιδιαίτερης εκφραστικότητας όπου το φυσικό με το αστικό τοπίο μοιάζει να συνδιαλέγονται χορογραφικά σε εικόνες που παραπέμπουν στο όνειρο ή την φαντασία.

Εγκαίνια: 13/5 (8-10.30 μ.μ.)

Info: Αστρολάβος-Δεξαμενή | 13/5-02/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-4 μ.μ. & 5-8 μ.μ.. Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.