Δύο εξπρεσιονιστικές εκθέσεις ζωγραφικής έρχονται στη γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ο Παναγιώτης Αλεξίου και η Σοφία Παπαθανάση εγκαινιάζουν τα έργα τους σε δύο ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας εξπρεσιονιστικές αναγνώσεις που σχετίζονται με τον χώρο.

Έκκεντρη Δύναμη Σοφία Παπαθανάση Έκκεντρη Δύναμη @Σοφία Παπαθανάση

Η γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου, δύο νέες ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, από τον Παναγιώτη Αλεξίου και τη Σοφία Παπαθανάση.

Ο τίτλος της έκθεσης του Παναγιώτη Αλεξίου, "FOS", προκύπτει από την έμφαση στα έντονα εκτυφλωτικά χρώματα που χαρακτηρίζουν το σύνολο της δουλειάς του καλλιτέχνη. Η παρουσία και θέαση του φυσικού τοπίου, συντελείται μέσα από τις εντάσεις του φωτός που επεμβαίνει στην καταγραφή και την μνήμη των χρωμάτων. Βασικός άξονας το φως και το πώς αυτό δημιουργεί ανεξάρτητες και αυτόνομες χρωματικές δυνάμεις, η ελευθερία των οποίων είναι σε σύμπνοια με την ιδεατή τους ενότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερη ομορφιά γερά δομημένη από μέσα προς τα έξω.

Παναγιώτης Αλεξίου
@Παναγιώτης Αλεξίου

Έργα που κινούνται στο πλαίσιο μιας αναπαραστατικής εξπρεσιονιστικό-αφαιρετικής έκφρασης, στα οποία απεικονίζονται χώροι και αντικείμενα με προσανατολισμό τον ανοιχτό χώρο. Με απόλυτη ελευθερία στις φόρμες, χωρίς σχηματοποίηση, χωρίς περιγράμματα, το κάθε στοιχείο, το κάθε μοτίβο, αποδίδονται με την ελευθερία της πινελιάς ενός μικρού παιδιού.

Over Beyond Σοφία Παπαθανάση
@Σοφία Παπαθανάση
Over Beyond

Από τη μεριά της, η Σοφία Παπαθανάση εξελίσσει την εξπρεσιονιστική γραφή της παρουσιάζοντας έργα υπό τον τίτλο "Over and Beyond", τα οποία εφορμώνται από το αστικό τοπίο, το οποίο αποδίδεται με έμφαση στην κίνηση, την προοπτική και τους ρυθμούς τόσο των δομικών όσο και των φυσικών του στοιχείων. Πρόκειται για μια απεικόνιση ιδιαίτερης εκφραστικότητας όπου το φυσικό με το αστικό τοπίο μοιάζει να συνδιαλέγονται χορογραφικά σε εικόνες που παραπέμπουν στο όνειρο ή την φαντασία.

Εγκαίνια: 13/5 (8-10.30 μ.μ.)

Info: Αστρολάβος-Δεξαμενή | 13/5-02/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-4 μ.μ. & 5-8 μ.μ.. Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ομαδική έκθεση "Down to Earth", μέρος του γενικού προγράμματος της Μπιενάλε, παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.