Ο νέος χώρος τέχνης της Παιανίας "Imagine Visual Arts" μας καλεί να ξανασκεφτούμε τη σημασία της υλικότητας

Ένας μετεωρίτης τέχνης «σκάει» στην Παιανία, στο νέο χώρο τέχνης «Imagine Visual Arts».

Έργο Κωνσταντίνου Πάτσιου @ Κωνσταντίνος Πάτσιος

Στην έκθεση με τίτλο "Re-Imagine", που πραγματοποιείται από τις 28 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου, στο νέο χώρο τέχνης "Imagine Visual Arts", όλοι οι εκθέτες καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά και τις αφηγηματικές δυνατότητες διαφόρων υλικών όπως το ύφασμα, το σκυρόδεμα, το ξύλο, η κεραμική, το χαρτί, οι ρητίνες κλπ. για να μετατρέψουν υλικά και ιδέες σε νέες πραγματικότητες. 

Έργο Γωγώ Ιερομόναχου.
Γωγώ Ιερομόναχου
Έργο Γωγώ Ιερομόναχου

Καθοδηγούμενο από την επιθυμία επικοινωνίας μέσω μεταβαλλόμενων διαδικασιών, το ίδιο το μήνυμα της αλλαγής έγινε παράλληλα το μέσο του κάθε δημιουργού. Σε ένα κοινωνικό κλίμα όπου δίνεται μεγάλη σημασία σε παράγοντες όπως η αυτοκατασκευή και η ανακύκλωση με αισθητικές αξιώσεις, η έκθεση επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για την αξία και τη σημασία της υλικότητας στη σημερινή εποχή. Στην έκθεση, της οποίας την επιμέλεια φέρει η ιστορικός τέχνης ΕΚΠA, Ελένη Γατσά, συμμετέχουν οι εικαστικοί Βασίλης Αλεξάνδρου, Έλλη Βέλλιου, Νίκος Γυφτάκης, Γωγώ Ιερομόναχου, Βασίλης Καβουρίδης, Χάρης Κοντοσφύρης, Έλενα Κυρκιλή, Κλεονίκη Μαραγκού, Ελεάννα Μαρτίνου, Λένα Μορφογένη, Παναγιώτης Νέζης, Διονύσης Παππάς,Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αριστείδης Πατσόγλου, Λία Πέτρου, Αποστόλης Φιλίππου, Μάριος Φούρναρης, Στάθης Φώτης και η ομάδα Pulvis Umbra (Μάριος Αντωνιάδης, Κώστας Ζιρίδης, Στέργιος Σαμσάκης, Κώστας Φιλίππου). 

Ο Χάρβεϊ Φιρστάιν (Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός) έχει πει ότι "η τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει, να φωτίζει, να εκπαιδεύει, να εμπνέει και να παρακινεί". 
Με έμπνευση από την παραπάνω ρήση, η θεματική της έκθεσης Re-Imagine ορίζεται ως "μια αλλαγή στη μορφή, την εμφάνιση ή την ιδέα" με συνώνυμα όπως επαναπροσδιορισμός, τροποποίηση, μετατροπή, μεταμόρφωση. 

Ώρες Λειτουργίας: ∆ευτέρα - Παρασκευή 11 π.μ – 9 μ.μ | Σάββατο 11 π.μ – 6 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.