Δύο Νεοϋορκέζοι καλλιτέχνες φέρνουν την έκθεση "Loss" στην Αθήνα

Η Alouche Benias Gallery φιλοξενεί εκθέματα που σχετίζονται με τη φθορά των αναμνήσεων.

Loss

Στις 24 Φεβρουαρίου η γκαλερί Allouche Benias παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση από τους Malik Roberts και Vernon O’ Meally. Η έκθεση "Loss" αφηγείται τον τρόπο που η μνήμη ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου και ως αποτέλεσμα, το γενικότερο αίσθημα απώλειας που βιώνει το άτομο.

Οι καλλιτέχνες έρχονται από την Νέα Υόρκη, μία πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο της τέχνης. Ο Roberts είναι ζωγράφος και ασχολείται παράλληλα με διάφορα άλλα καλλιτεχνικά είδη. Τα αφηρημένης τέχνης έργα του αντανακλούν κοινωνικά ζητήματα όπως τον συστημικό ρατσισμό. Από την μεριά του, ο O’Meally δημιουργεί πίνακες, γλυπτά και εγκαταστάσεις, οι οποίες απεικονίζουν αόρατες ενέργειες που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Στο "Loss" τα έργα τους επικοινωνούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και συνδυαστικά μελετούν την απώλεια και τη φθορά της μνήμης. Εκείνα του Roberts πρόκειται για αποδομημένα γεωμετρικά σχέδια που ασκούν κριτική στα ψηφιακά μέσα και την επιρροή τους στην σύγχρονη εποχή. Από την άλλη, ο O’Meally προσεγγίζει την απώλεια μέσω της νεκρής φύσης, ζωγραφίζοντάς την με ασπρόμαυρους ή έντονους χρωματισμούς. Η χρήση πρωτογενών χρωμάτων και η επιρροή από μουσικά είδη αποδίδουν μία εκφραστικότητα που κάνει τα έργα του να ξεχωρίζουν.

Info: Allouche Benias Gallery | 24/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Μια καλλιτεχνική διερεύνηση της queer ταυτότητας στο νησί της Λέσβου

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση της ποίησης και της φωτογραφίας με την queer κουλτούρα, εξετάζοντας ζητήματα ταυτότητας και επιθυμίας.

Το Φουγάρο Art Center γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας εγκαινιάζοντας δύο νέες εκθέσεις

Εικαστικές εκθέσεις από τον Λευτέρη Ολύμπιου και τη Γερμανίδα Brigitte Hofherr εκκινούν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο μιας δεκαετίας του χώρου τέχνης στο Ναύπλιο.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.

I Follow the Sun as I Follow my Distraction": Ποια η δύναμη των υλικών στην τέχνη της γλυπτικής;

Χαλκός, μαρμάρινες σφαίρες, κυρτό ατσάλι και πολλά άλλα υλικά μας μεταφέρουν σε μια ψευδαίσθηση του οικείου περιβάλλοντος του καλλιτέχνη Βασίλη Παπαγεωργίου, στον χώρο τέχνης Callirrhoe.

Μια ομαδική έκθεση δημιουργεί "Απο-Θήκες Μνήμης"

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με τη συνεργασία της γκαλερί BRAGGART

"Cocta Terra": Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες διερευνούν τις δυνατότητες της κεραμικής τέχνης

Το i-D ProjectArt επιστρέφει με μια ομαδική έκθεση για την καλοκαιρινή του σεζόν.