Δύο Νεοϋορκέζοι καλλιτέχνες φέρνουν την έκθεση "Loss" στην Αθήνα

Η Alouche Benias Gallery φιλοξενεί εκθέματα που σχετίζονται με τη φθορά των αναμνήσεων.

Loss

Στις 24 Φεβρουαρίου η γκαλερί Allouche Benias παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση από τους Malik Roberts και Vernon O’ Meally. Η έκθεση "Loss" αφηγείται τον τρόπο που η μνήμη ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου και ως αποτέλεσμα, το γενικότερο αίσθημα απώλειας που βιώνει το άτομο.

Οι καλλιτέχνες έρχονται από την Νέα Υόρκη, μία πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο της τέχνης. Ο Roberts είναι ζωγράφος και ασχολείται παράλληλα με διάφορα άλλα καλλιτεχνικά είδη. Τα αφηρημένης τέχνης έργα του αντανακλούν κοινωνικά ζητήματα όπως τον συστημικό ρατσισμό. Από την μεριά του, ο O’Meally δημιουργεί πίνακες, γλυπτά και εγκαταστάσεις, οι οποίες απεικονίζουν αόρατες ενέργειες που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Στο "Loss" τα έργα τους επικοινωνούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και συνδυαστικά μελετούν την απώλεια και τη φθορά της μνήμης. Εκείνα του Roberts πρόκειται για αποδομημένα γεωμετρικά σχέδια που ασκούν κριτική στα ψηφιακά μέσα και την επιρροή τους στην σύγχρονη εποχή. Από την άλλη, ο O’Meally προσεγγίζει την απώλεια μέσω της νεκρής φύσης, ζωγραφίζοντάς την με ασπρόμαυρους ή έντονους χρωματισμούς. Η χρήση πρωτογενών χρωμάτων και η επιρροή από μουσικά είδη αποδίδουν μία εκφραστικότητα που κάνει τα έργα του να ξεχωρίζουν.

Info: Allouche Benias Gallery | 24/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.