Δύο Νεοϋορκέζοι καλλιτέχνες φέρνουν την έκθεση "Loss" στην Αθήνα

Η Alouche Benias Gallery φιλοξενεί εκθέματα που σχετίζονται με τη φθορά των αναμνήσεων.

Loss

Στις 24 Φεβρουαρίου η γκαλερί Allouche Benias παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση από τους Malik Roberts και Vernon O’ Meally. Η έκθεση "Loss" αφηγείται τον τρόπο που η μνήμη ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου και ως αποτέλεσμα, το γενικότερο αίσθημα απώλειας που βιώνει το άτομο.

Οι καλλιτέχνες έρχονται από την Νέα Υόρκη, μία πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο της τέχνης. Ο Roberts είναι ζωγράφος και ασχολείται παράλληλα με διάφορα άλλα καλλιτεχνικά είδη. Τα αφηρημένης τέχνης έργα του αντανακλούν κοινωνικά ζητήματα όπως τον συστημικό ρατσισμό. Από την μεριά του, ο O’Meally δημιουργεί πίνακες, γλυπτά και εγκαταστάσεις, οι οποίες απεικονίζουν αόρατες ενέργειες που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Στο "Loss" τα έργα τους επικοινωνούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και συνδυαστικά μελετούν την απώλεια και τη φθορά της μνήμης. Εκείνα του Roberts πρόκειται για αποδομημένα γεωμετρικά σχέδια που ασκούν κριτική στα ψηφιακά μέσα και την επιρροή τους στην σύγχρονη εποχή. Από την άλλη, ο O’Meally προσεγγίζει την απώλεια μέσω της νεκρής φύσης, ζωγραφίζοντάς την με ασπρόμαυρους ή έντονους χρωματισμούς. Η χρήση πρωτογενών χρωμάτων και η επιρροή από μουσικά είδη αποδίδουν μία εκφραστικότητα που κάνει τα έργα του να ξεχωρίζουν.

Info: Allouche Benias Gallery | 24/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Μικρός Ήρως" γίνεται 70 και το γιορτάζει

Μια επετειακή έκθεση στήνεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, αφιερωμένη στο περιοδικό του Βύρωνα Απτόσογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.