Πολύχρωμες "Μνήμες" στην έκθεση του Νίκου Αναγνωστόπουλου

Ο χώρος τέχνης Collect φιλοξενεί απεικονίσεις βιωμάτων του καλλιτέχνη αλλά και εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Βοτανικού - Κεραμεικού.

«Μνήμες»

Παιδικές του αναμνήσεις φέρνει στην επιφάνεια ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, μέσα από το νέο του έργο με τίτλο "Μνήμες" που παρουσιάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της γκαλερί Collect έως 19 Φεβρουαρίου. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικές απεικονίσεις βιωμάτων του καλλιτέχνη αλλά και εγκαταλελειμμένων κτιρίων της περιοχής του Βοτανικού - Κεραμεικού.

Έντονα χρώματα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες αναπαριστούν διάφορα αντικείμενα, τοπία και στιγμές από την παιδική ηλικία του Αναγνωστόπουλου, αλλά και χώρους ερημωμένους, τους τοίχους των οποίων έχει καταλάβει η φύση, στολίζοντας τα ερείπια με άνθη. Η αναβίωση και τα κρυφά σημάδια ζωής σε ερημικά κτίρια συστήνουν νέους τρόπους θέασής τους, καθώς ξυπνάνε σκέψεις και προβληματισμούς για το μέλλον και την ανθρώπινη συνύπαρξη. Ταυτόχρονα, τα έργα του εικαστικού εκπέμπουν μία γαλήνια αίσθηση και προσκαλούν τον θεατή να ονειρευτεί και να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Info: Collect | 15/01-19/02 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.- 7 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.