Πολύχρωμες "Μνήμες" στην έκθεση του Νίκου Αναγνωστόπουλου

Ο χώρος τέχνης Collect φιλοξενεί απεικονίσεις βιωμάτων του καλλιτέχνη αλλά και εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Βοτανικού - Κεραμεικού.

«Μνήμες»

Παιδικές του αναμνήσεις φέρνει στην επιφάνεια ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, μέσα από το νέο του έργο με τίτλο "Μνήμες" που παρουσιάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της γκαλερί Collect έως 19 Φεβρουαρίου. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικές απεικονίσεις βιωμάτων του καλλιτέχνη αλλά και εγκαταλελειμμένων κτιρίων της περιοχής του Βοτανικού - Κεραμεικού.

Έντονα χρώματα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες αναπαριστούν διάφορα αντικείμενα, τοπία και στιγμές από την παιδική ηλικία του Αναγνωστόπουλου, αλλά και χώρους ερημωμένους, τους τοίχους των οποίων έχει καταλάβει η φύση, στολίζοντας τα ερείπια με άνθη. Η αναβίωση και τα κρυφά σημάδια ζωής σε ερημικά κτίρια συστήνουν νέους τρόπους θέασής τους, καθώς ξυπνάνε σκέψεις και προβληματισμούς για το μέλλον και την ανθρώπινη συνύπαρξη. Ταυτόχρονα, τα έργα του εικαστικού εκπέμπουν μία γαλήνια αίσθηση και προσκαλούν τον θεατή να ονειρευτεί και να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Info: Collect | 15/01-19/02 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.- 7 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ομαδική έκθεση "Down to Earth", μέρος του γενικού προγράμματος της Μπιενάλε, παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.