"Πλυν Πυρός": η πρώτη φωτογραφική έκθεση του Μιχαήλ Βαρθακούρη

Γυναικείες μορφές μέσα στο νερό απαθανατίζονται από τον φακό του ανερχόμενου φωτογράφου.

Πλυν Πυρός

Η αίθουσα Τέχνης Blender Gallery φιλοξενεί το φωτογραφικό έργο του Μιχαήλ Βαρθακούρη, μία έκθεση με τίτλο "Πλυν Πυρός", από τις 11 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική απόπειρα του καλλιτέχνη στον χώρο της φωτογραφίας, ο οποίος δημιουργεί ποιητικές οπτικές κατασκευές με επίκεντρο τη δυναμική παρουσία της γυναίκας σε συγχρονισμό με την αέναη κίνηση της θάλασσας.

Πλυν Πυρός 2


Το ενδιαφέρον του Βαρθακούρη για τη φωτογραφία εξελίχθηκε σε αγάπη, συναίσθημα που συνδέεται με τις έννοιες "γυναίκα" και "θάλασσα". Η κομψότητα του γυναικείου σώματος, η μυστηριώδης ενέργεια της θάλασσας και η προβολή της αισθητικής τους συμβίωσης, έγινε ο "καμβάς" στα φωτογραφικά του έργα.

Μιχαήλ Βαρθακούρης

Πέρα από τις εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις ακτές του Αιγαίου, θα παρουσιάζονται επίσης οπτικοακουστικό υλικό και illustrations του Βαρθακούρη, εμπνευσμένα όχι μόνο από τη γυναικεία μορφή και τη θάλασσα, αλλά και από την καθημερινότητα και τις προσωπικές σκέψεις του φωτογράφου.

Info: Blender Gallery | 11-16/02 | Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 6 .μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2022

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος σε σύμπραξη με το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζουν την έκθεση "Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα"

Η πρωτότυπη "ανάγνωση" που προτείνει η διπλή παρουσίαση εξετάζει την εγκατάσταση των Εβραίων στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου ιστορικού, γεωγραφικού και χρονολογικού πλαισίου.

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται σε συνεργασία με τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.