Ξανά ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν

Πολλές οι επιλογές για τους περιπατητές του κέντρου, που μπορούν να οργανώσουν εξόρμηση από τον εμβληματικό Ναό του Ολυμπίου Διός και την Πνύκα έως την Ακρόπολη.

Ξανά ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν

Μετά από πέντε μήνες στον πάγο, ο πολιτισμός γνέφει προς τους πολίτες για αποσυμπίεση και χαλάρωση από το κλίμα του παρατεταμένου εγκλεισμού, μέσω των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, για τους οποίους αποφασίστηκε η επαναλειτουργία από την Δευτέρα 22 Μαρτίου (με κανονικό, μη διευρυμένο ωράριο), στο πλαίσιο των μέτρων χαμηλού επιδημιολογικού αποτυπώματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών και τον έλεγχο της εξάπλωσης περιλαμβάνουν, βεβαίως, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής, ενώ για να μην δημιουργείται συμφόρηση στα εκδοτήρια αποφασίστηκε ανώτατο όριο τριών ατόμων κατά την υποδοχή, με εξαίρεση μέλη της ίδια οικογενείας. Επίσης, λόγω των περιορισμών μετακίνησης που παραμένουν σε ισχύ, δυνατότητα επίσκεψης δίνεται μόνον σε χώρους εντός του οικείου δήμου (μέσω μηνύματος 6 στο 13033), είτε με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η ευκαιρία της απόδρασης, επομένως, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο που και τότε είχαν εκκινήσει πρώτοι οι αρχαιολογικοί χώροι, εξαρτάται απόλυτα από τον τόπο κατοικίας και τη φυσική κατάσταση (άρα και την ηλικία) του επισκέπτη. Φυσικά, στους περιπατητές του κέντρου αναλογεί μεγάλο μερίδιο επιλογών, αφού σε μια εκτενή πεζοπορική εξόρμηση μπορούν να εντάξουν, για παράδειγμα, τον εμβληματικό Ναό του Ολυμπίου Διός και τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού που αποτελεί το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης, να ανηφορίσουν στον καταπράσινο Λόφο της Πνύκας όπου συγκαλούταν η Εκκλησία του Δήμου ή να επισκεφθούν την Ακρόπολη, κρίνοντας ιδίοις όμμασι τις αλλαγές που συνέβησαν πρόσφατα.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα αποσυμπίεσης από την πολύμηνη καραντίνα, αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία ενός ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιπάτου».

Δείτε εδώ αναλυτικά τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και βρείτε τον πιο κοντινό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.