Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας

Μάσκες με έργα Ελλήνων ζωγράφων, μαξιλαροθήκες Σεζάν και κοσμήματα με έμπνευση το 1821. Βάλε τέχνη στην καθημερινότητα.

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας

Ψάχνεις ένα δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο ή προετοιμάζεις από τώρα τη λίστα των Χριστουγέννων για να είσαι έτοιμος μόλις ανοίξει η αγορά; Τα ηλεκτρονικά πωλητήρια των μουσείων της Αθήνας έχουν ανανεώσει τους καταλόγους τους με νέα προϊόντα, από πρες παπιέ και κούπες έως κοσμήματα κι αντίγραφα εκθεμάτων, πολλά από τα οποία είναι πολύ πρωτότυπα και εξαιρετικά στιλάτα. Εδώ μία γεύση από όσα είδαμε σκρολάροντας.

Μουσείο Γουλανδρή

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 1

Για τους λάτρεις της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, το e-shop του Μουσείου Γουλανδρή ενδείκνυται μια και διαθέτει πολλά (καθημερινής χρήσης) αντικείμενα εμπνευσμένα από μεγάλους πίνακες, όπως μαξιλαροθήκες με τα έργα του Σεζάν και του Βαν Γκογκ, φλιτζανάκια με τη «Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών» του Ντεγκά αλλά και πιάτα από τον Αλέκο Φασιανό. Βάλε τέχνη στην καθημερινότητα.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 2

Στο e-shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μπορείς να βρεις τα πιο ιδιαίτερα αντικείμενα βιομηχανικού σχεδιασμού, ξεχωριστά προϊόντα που φέρουν την υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων σχεδιαστών (όπως των Άλκηστης Τσίκου, Γιάννη Γκίκας, Κατερίνας Αντωνάκη), σε προσιτές τιμές μάλιστα. Επίσης, παιχνίδια μνήμης, κύβοι δεξιοτεχνίας, σβούρες, σετ ζωγραφικής, σφεντόνες κι άλλα ιδανικά δώρα διεγείρουν τη φαντασία στους μικρούς μας φίλους.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 3

Από κοσμήματα μέχρι πρες παπιέ και μαξιλαράκια, τα περισσότερα προϊόντα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι εμπνευσμένα από την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», η οποία είναι προγραμματισμένη να εγκαινιαστεί τον επόμενο μήνα, εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από το 1821. Έτσι και τα γούρια για το 2021 είναι τα τρία διαχρονικά σύμβολα του ελληνισμού: χρυσές, αστραφτερές μινιατούρες από Τσαρούχια, Εύζωνες και Ελληνοπούλες.

Μουσείο Μπενάκη

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 4

Μάσκες εμπνευσμένες από τη συλλογή Νεοελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη, πρες παπιέ με αραβικά μοτίβα, ευχατήριες κάρτες με έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα αλλά και το γούρι του ‘21 σχεδιασμένο από τη Μαρίνα Ζάχου είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα βρεις ψάχνοντας στο e-shop του Μουσείου Μπενάκη. Πάντα στιλάτες και κομψές οι επιλογές του.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 5

Χειροποίητα βραχιόλια από ατσαλόσυρμα και νήμα, μάσκες με πίνακες του Βασίλη Θεοχαράκη (ας βάλουμε λίγο στιλ στο απαραίτητο αξεσουάρ) και απίθανα σχέδια από κεραμικά ρόδια για το 2021 μαζί με όμορφα επιχρυσωμένα κοσμήματα, σημειωματάρια και πολλά ακόμη σε περιμένουν στο e-shop του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Μουσείο Κοτσανάς

Ανακαλύψαμε τα πιο κομψά κι όμορφα αντικείμενα στα e-shop των μουσείων της Αθήνας - εικόνα 6

Το μοναδικό εξειδικευμένο μουσείο πάνω στις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων, πέρα από τις ρέπλικες των μηχανισμών που εκθέτει, διαθέτει αντίστοιχα αντίγραφα μικρότερου μεγέθους στο πωλητήριο και το e-shop του. Εκεί θα βρείτε τον υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον κρυπτογραφικό δίσκο του Αινεία έως και παιχνίδια των αρχαίων, όπως η Εννεάς και η Τριάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Μια ιστορία οίνου και τέχνης

Άνθρωπος φωτεινός και κεφάτος, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη του Οινοποιείου Μανουσάκη μάς μιλάει για την αγάπη της για το κρασί την οποία της κληροδότησε ο πατέρας της.

16/08/2021

Η αθόρυβη αναγέννηση του γευστικού πλούτου της Πάρου

Τα τελευταία χρόνια το κοσμικό Κυκλαδονήσι δείχνει το δρόμο, ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με τοπικό χρώμα, ενορχηστρωμένη κατά κύριο λόγο από μια δραστήρια κοινότητα νέων, στο επάγγελμα τουλάχιστον, παραγωγών.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου

H Exmouth Market στο Ανατολικό Λονδίνο κλέβει τελευταία την παράσταση καθώς στριμώχνει σε μια σταλιά πεζόδρομο μια εκλεκτική βεντάλια προορισμών για shopping, κοκτέιλ και φαγητό.

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο

Ρομαντικά τετραήμερα, πανέμορφα πανοράματα ευρωπαϊκών χωρών ή ταξίδια που θυμάσαι για μια ζωή... Σκανάραμε τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων και σας προτείνουμε αποδράσεις για κάθε γούστο.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich

Ανάμεσα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ιστορικό ιστιοφόρο «Cutty Sark» θα βρείτε όλα όσα κάνουν το Greenwich, μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του Λονδίνου.

Dolce vita και αλεγρία! Πήγαμε στα πιο καυτά στέκια της Κυανής Ακτής

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται ξανά στη γαλλική Ριβιέρα, εισπνέοντας την αριστοκρατική της αύρα σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία ζει πολύ δυνατές στιγμές.

Στοκχόλμη revisited: το πιο hip καλοκαίρι σε περιμένει στον Βορρά

Στην καλοκαιρινή Στοκχόλμη τα χιόνια δίνουν τη θέση τους στον ήλιο, ενώ ψαγμένα φεστιβάλ και δροσιστικά σημεία για βουτιές, δίνουν παλμό στη μοδάτη σουηδική πρωτεύουσα και αφορμές για island hopping στο αρχιπέλαγός της.