«Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»: Είκοσι πέντε μέρες γιορτής στο Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου προγράμματος. Δείτε αναλυτικά όλες τις δωρεάν δράσεις.

«Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»: Είκοσι πέντε μέρες γιορτής στο Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δήμο Αθηναίων, που εκπέμπει ήδη τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε σημείο του κέντρου με πολλούς διαφορετικούς φωτισμούς, εγκαταστάσεις, πάρκα και φυσικά πάμπολλες δωρεάν δράσεις, η Περιφέρεια Αττικής διαχέει το μήνυμα των γιορτών στην υπόλοιπη Αθήνα, με κέντρο το Πεδίον του Άρεως. «Μετά από δεκαετίες δίνουμε ξεχωριστό χρώμα στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατραπεί για είκοσι πέντε μέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (11/12), φανερά χαρούμενος για το πρόγραμμα που ετοίμασε στα πρώτα του Χριστούγεννα ως Περιφερειάρχης.

Με γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στο Πάρκο μας», η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει στο Πεδίον του Άρεως, περιλαμβάνοντας δεκάδες δωρεάν δράσεις και θεάματα, ενώ –όπως έχει ήδη ανακοινωθεί– το μήνυμα των γιορτών διασπείρεται και στην υπόλοιπη Αθήνα μέσω του φωτισμού-στολισμού στις βασικές αρτηρίες προς όλες τις κατευθύνσεις (λεωφόρους Συγγρού, Κηφισίας, Αθηνών, Ποσειδώνος και Μεσογείων). «Φτιάξαμε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη σκηνή του Πάρκου που θα δίνει κάθε μέρα ζωντάνια, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, καλύπτοντας όλο το φάσμα των θεαμάτων, με έμφαση στους νέους και τους έφηβους», συμπλήρωσε ο Χάρης Ρώμας.

«Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»: Είκοσι πέντε μέρες γιορτής στο Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής - εικόνα 1

Η εκκίνηση γίνεται την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του δέντρου, όπου θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Μπάσης και οι Stavento (6.30 μ.μ.), και για ακόμη είκοσι πέντε ημέρες (έως 7/1), πολλά και διαφορετικά ετοιμάζονται για μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της περιοχής αλλά και επισκέπτες όλης της πόλης: σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στήνεται «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και έθιμα από κάθε περιοχή της Ελλάδας· πολλές μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις έρχονται για παιδιά καθώς και διαδραστικά θεάματα που ενεργοποιούν τους μικρούς θεατές· μπόλικος ρετρό αέρας φυσάει με μουσικές από παλιό ελληνικό κινηματογράφο, σουίνγκ χορούς και 80’s επιτυχίες· ενώ δεν θα λείπουν κλασικά ραντεβού, όπως η συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (29/12), αλλά και μερικές εκπλήξεις – θα παίξουν οι Going Through (21/12). Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια νέα παραγωγή σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών που ακούει στο όνομα «Athens Art Network»: ένα χριστουγεννιάτικο βαριετέ με ακροβατικά, χορό, παντομίμα και street dance.

Όλα αυτά θα συμβούν στο πάλκο που στήνεται στο πλάτωμα Οικονομίδη. Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου και το παρακείμενο της Αθηνάς, θα υπάρχει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Πεδίου: παγοδρόμιο, καρουζέλ, δεκάδες παιχνίδια αλλά και πάγκοι με τοπικά προϊόντα και χριστουγεννιάτικα δώρα τοποθετούνται από το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών, δίνοντας ακόμη μια αφορμή για βόλτα.

«Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»: Είκοσι πέντε μέρες γιορτής στο Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής - εικόνα 2

Όπως συμπλήρωσε ο Ανιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δημόπουλος Γεώργιος, συνοδοιπόρος στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα είναι το «Όλοι μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ, συγκεντρώνοντας καθημερινά παιχνίδια για μια σειρά ιδρυμάτων (πχ Ίδρυμα Πίστη, Ίδρυμα Φλόγα, Παιδικά Χωριά SOS). Επίσης θα δοθεί έμφαση στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ανακυκλώνοντας τα απορρίμματα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες.

Δείτε το πρόγραμμα «Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.