Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης.  

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης. Το Phenomenon επιστρέφει για 2η χρονιά στην Ανάφη, παρουσιάζοντας το φετινό του πρόγραμμα, πλαισιωμένο από αποσπάσματα, σημειώσεις, εικόνες, συζητήσεις, ντοκουμέντα και εμπειρίες, την Παρασκευή 3/2 στη μη κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept στο Κουκάκι.

Το Phenomenon διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο νησί και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, μια έκθεση και έναν κατάλογο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξερευνήσει κατά πόσο η σύγχρονη τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φακός που αποκαλύπτει το αφανές και διευρύνει την αντίληψη. Μελετάται, παράλληλα, η πολιτιστική διαστρωμάτωση και γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν νέα νοήματα στη γνωστή ιστορία.

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη - εικόνα 1

Η ιδιοκτήτρια του State of Concept Ηλιάνα Φωκιανάκη συντονίζει μια συζήτηση μεταξύ των εμπνευστών του προγράμματος Ιορδάνη Κερενίδη και Piergiorgio Pepe και του συμμετέχοντα στο φετινό πρόγραμμα επιμελητή και συνιδρυτή του Council Paris, Gregory Castera. Επίσης, Θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Phenomenon 2, το οποία θα διερευνήσει το πώς οι ιστορίες, συλλογικές και προσωπικές, είναι κοινωνικά κατασκευασμένες και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Στο διάστημα 3 - 16/7 θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές, performances και άλλες εκδηλώσεις (3-7/7) και μια έκθεση σε διάφορους χώρους του νησιού (8-16/7).

Η διοργάνωση αυτή είναι μια σύμπραξη των Association Phenomenon, Συλλογή Kerenidis Pepe και State of Concept, με την υποστήριξη του οργανισμού NEON. Προσκεκλημένοι είναι οι Ignasi Aballí (καλλιτέχνης), Grégory Castéra (επιμελητής), Dora García (καλλιτέχνης), Mario García Torres (καλλιτέχνης), Λενιώ Κακλέα (χορογράφος/χορεύτρια), Margaret Kenna (ανθρωπολόγος), Χρυσάνθη Κουμιανάκη (καλλιτέχνης), Julien Nédélec (καλλιτέχνης) και Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Πληροφορίες

State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι.
Παρασκευή 3/2, 6:00 μ.μ.
Web: www.phenomenon.fr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Αλέξης Ακριθάκης βλέπει "μια γραμμή κύμα", εμείς;

Περιηγηθήκαμε στην αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138, που θέλει να δώσει την ώθηση για ανακάλυψη αποφεύγοντας να "στρώσει" το δικό της αφήγημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΛΙΩΤΗ ΘΕΡΜΟΥ
13/02/2026

Τι σχέση έχει η κβαντική φυσική με τον "Μύθο του Σίσυφου" του Αλμπέρ Καμύ;

Στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Νανόπουλου αναδύεται έτσι ένα νέο φιλοσοφικό σύστημα, που θυμίζει τη φιλοσοφία του παραλόγου, όπως την παρουσίασε ο Καμύ.

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.

Οι νικητές των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2025

Αναλυτικά όσοι ξεχώρισαν από τις αρμόδιες κριτικές επιτροπές στη λογοτεχνία, τη λογοτεχνική μετάφραση και το παιδικό βιβλίο για το 2025.

Μια συζήτηση για την "All Included" έκθεση της Μαρίας Οικονομοπούλου

Με αφορμή την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσει με την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη.

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.