2ο Athens Santa Run

Αϊ Βασίληδες –δρομείς θα πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Santa Run, του πιο Χριστουγεννιάτικου αγώνα της χρονιάς.

2ο Athens Santa Run

Αϊ Βασίληδες –δρομείς θα πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Santa Run, του πιο Χριστουγεννιάτικου αγώνα της χρονιάς. Ο αγώνας, που έχει καθιερωθεί και διεξάγεται σε μεγάλες πόλεις διεθνώς, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα μέσα σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα. Πλήθος συμμετεχόντων, θα ντυθούν με στολές του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία και τερματισμό το City Link στη Στοά Σπυρομίλιου.

2ο Athens Santa Run - εικόνα 1

Ο εορταστικός αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ο κάθε δρομέας θα μπορεί να συμμετάσχει με το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ ενώ το σύνολο των κερδών θα διατεθεί στo Σωματείο ΕΛΙΖΑ-Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού. Στον αγώνα, δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση άρα ούτε και ανταγωνισμός, καθώς ο στόχος είναι οι Αϊ Βασίληδες κάθε ηλικίας να κατακλύσουν τους δρόμους του κέντρου, ώστε να εξελιχθεί σε μία μεγάλη γιορτή.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μαζί με τα Holmes Place, και την ομάδα του Spetses mini Marathon.

2ο Athens Santa Run - εικόνα 2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στη διοργάνωση και να υποστηρίζουμε ένα event που έχει όλες τις προϋποθέσεις να καθιερωθεί ως ένας θεσμός του μεγέθους και του κύρους που αρμόζουν στην πόλη της Αθήνας.», ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το γεγονός ως καινοτόμα πρωτοβουλία.

Παράλληλά, η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Holmes Place, Έλλη Φλέγγα δήλωσε σχετικά: «Συνεπείς με το motto μας “one life. live it well.” συνδιοργανώνουμε το 2ο Athens Santa Run φιλοδοξώντας να καθιερώσουμε έναν ακόμα θεσμό που προωθεί την άθληση ως τρόπο ζωής. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του event θεωρώ ότι προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό των αξιών που πρεσβεύουμε σαν εταιρεία. Ας κάνουμε τα Χριστούγεννα μια γιορτή δράσης και κοινωνικής προσφοράς!».

2ο Athens Santa Run - εικόνα 3

Τέλος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses Mini Marathon, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη, εξήγησε τη συμμετοχή της ομάδας της στη διοργάνωση σχολιάζοντας: «Είναι μεγάλη μας χαρά να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας με σκοπό να φέρουμε στην Αθήνα ένα θεσμό του διεθνούς βεληνεκούς του Santa Run».

Οι εγγραφές για το 2ο Santa Run Athens, πραγματοποιούνται από τις Γραμματείες των Holmes Place στην Αθήνα, στο Μαρούσι και στη Γλυφάδα, από όπου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν και τις στολές του Αγ. Βασίλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.