«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents

Στις θεωρίες συνομωσίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας εστιάζει η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» (μέχρι 11/7).

«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents

Στις θεωρίες συνομωσίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας εστιάζει η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» (25/6-11/7).

«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents - εικόνα 1

Από τον αρχαίο Γνωστικισμό και την έξαρση του «αντιμασονισμού» της αντεπαναστατικής σκέψης κατά τη Γαλλική Επανάσταση ως τους σύγχρονους αστικούς μύθους και τις θεωρίες συνωμοσίας, η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» μελετά ιστορικές και σύγχρονες μορφές μιας συγκεκριμένης αποκαλυψιακής στάσης απέναντι στη κοινωνική πραγματικότητα που τείνει να κατανοεί τον κόσμο ως δημιούργημα ριζικά κακών δυνάμεων.

Η έκθεση αποτελεί παρουσίαση των πρότζεκτ που παρήχθησαν στα πλαίσια του εργαστηρίου «Παλιές και σύγχρονες μορφές της Γνώσης και του Γνωστικισμού». Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) της ΑΣΚΤ με τη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ορισμένες συμμετοχές έχουν επιτελεστικό χαρακτήρα και θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια.

Επιμέλεια έκθεσης/εργαστηρίου:
Κωστής Σταφυλάκης (Θεωρητικός τέχνης και Εικαστικός, Εντεταλμένος διδασκαλίας στο ΜοΚΕ της ΑΣΚΤ και Εντεταλμένος Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Συμμετοχές:
Μαριλένα Αλιγιζάκη, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου/Σοφία Γρηγοριάδου, Δήμητρα Ζερβού/Μαριλία Κολυμπίρη/Μαρία Λουΐζου/Κυριάκος Μητρόπουλος, Αντώνης Καλαμαράς-Πράπας/Θεόδωρος Κωβαίος, Βίκτωρ Μελίστας, Μεταθεοδοσία, Αιμιλία Μωραΐτη/The Heavenly Hens, Έκτωρ Ντουράκος, Γιώργος Νίκας, Campus Novel, Σέργιος Παππάς, Άντα Πετρανάκη, Πάνος Σκλαβενίτης, Μάϊρα Στέφου, Μάγια-Γαλάτεια Ταπεινού, Αλέξης Φιδετζής, ΦΥΤΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/04/2024

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.