Δύο συνέδρια με πολλή μουσική

Σε ηχητικές «περιπέτειες» μας βάζουν στις 14-20/9 οι εγκαταστάσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της συνάντησης ICMC │SMC│2014.

Δύο συνέδρια με πολλή μουσική

Θα δημιουργήσουμε ηχητικές συνθέσεις κινώντας χρωματιστούς κυλίνδρους, θα πρωταγωνιστήσουμε στο προσωπικό μας stop motion animation φωνάζοντας σε ένα μικρόφωνο, θα αφουγκραστούμε τη δική μας εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας. Σε τέτοιες και άλλες ηχητικές «περιπέτειες» μας βάζουν στις 14-20/9 οι εγκαταστάσεις που θα παρουσιαστούν στη συνάντηση ICMC │SMC│2014, την κοινή διοργάνωση του 40ού Διεθνούς Συνεδρίου Μουσικής με Υπολογιστές και του 11ου Συνεδρίου Πληροφορικής στη Μουσική και τον Ήχο. Έργα από νέους καλλιτέχνες, με ήχο και εικόνα, σε διάδραση με το κοινό και το περιβάλλον, «ξεφυτρώνουν» σε διάφορες γωνιές της Αθήνας, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Στοά Αττάλου μέχρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλαιό Χρηματιστήριο στην Πεσμαζόγλου. Μάλιστα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διευρύνοντας τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, θα παρουσιάσει και δημιουργίες από τη συλλογή του με επίκεντρο τη γλώσσα, τον ήχο, τη μουσική και τη σιωπή: μονοκάναλα βίντεο, ηχητικά έργα και CDs ήχου τα οποία θα μας προτρέπουν σε ένα φθινοπωρινό ηχητικό περίπατο στο πάρκο γύρω από το κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες

ICMC SMC 2014

  • Εκδηλώσεις

«Η μουσική τεχνολογία συναντά τη φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος» στην πρώτη κοινή διοργάνωση του 40ού Διεθνούς Συνεδρίου Μουσικής με Υπολογιστές και του 11ου Συνεδρίου Πληροφορικής στη Μουσική και τον Ήχο. Συνεδρίες κι εργαστήρια στο Odeon Starcity (Λεωφ. Συγγρού 11 & Λεοντίου, Ν. Κόσμος, 8011160000. Στις 9 π.μ.-4 μ.μ.). Συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109, 2109005800. Στις 4-10 μ.μ.), στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους 8. Στις 10.30 μ.μ.-1.30 π.μ.) και στον Λόφο Νυμφών (Εθνικό Αστεροσκοπείο. Την Πέμ. 18/9, στις 8 μ.μ.). Ηχητικές εγκαταστάσεις στη Στέγη, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα, 2103689502), στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, 2109242111), στη Στοά Αττάλου (Αδριανού 24, Πλάκα, 2103210185), στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, 2132144800), στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Πεσμαζόγλου 1).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.