«Tales from the Neverland» στο Κέντρο Τεχνών

Στο πλαίσιο του «eXploding - Δυναμιτίζοντας την εικόνα», που εστιάζει σε εικαστικούς της γενιάς του ’80, από τις 29/8 είναι η σειρά του Άγγελου Αντωνόπουλου να καταλάβει τον εκθεσιακό χώρο του Πάρκου Ελευθερίας.

«Tales from the Neverland» στο Κέντρο Τεχνών

Ξεκίνησε ως ζωγράφος σπουδάζοντας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τους Δημήτρη Μυταρά, Δημοσθένη Κοκκινίδη και Βαγγέλη Δημητρέα, αλλά στην πορεία στράφηκε και προς τις εγκαταστάσεις με γλυπτά και κατασκευές. Στο πλαίσιο του «eXploding - Δυναμιτίζοντας την εικόνα», που εστιάζει σε εικαστικούς της γενιάς του ’80, από τις 29/8 είναι η σειρά του Άγγελου Αντωνόπουλου να καταλάβει τον εκθεσιακό χώρο του Πάρκου Ελευθερίας. Μέσα από περίπου 15 έργα (όπως το πρόσφατο «Καρουζέλ» με τα αιωρούμενα σπίτια από χαρτί και η ζωγραφική εγκατάσταση «Μεγάλος ύπνος») θα έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε ματιές στη δημιουργική πορεία του αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ κατά την τελευταία εικοσαετία. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από τη χρωματική λιτότητα (συχνά στους τόνους του μαύρου-άσπρου), το ανθρωπολογικό περιεχόμενο στη θεματολογία, αλλά και από τη χρήση διάφορων τεχνικών και εκφραστικών μέσων σε επίτοιχες ή τρισδιάστατες συνθέσεις, με έμφαση στη σχέση τους με το χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας δυναμικός διάλογος: Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης

  • Εικαστικά

Μια συνάντηση στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «eXploding - Δυναμιτίζοντας την εικόνα» με έργα εικαστικών της γενιάς του '80

eXploding - Δυναμιτίζοντας την εικόνα, Άγγελος Αντωνόπουλος

  • Εικαστικά

Έργα ζωγραφικής, γλυπτά και κατασκευές του αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο ενός κύκλου εκθέσεων εικαστικών της γενιάς του '80

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.