Οδηγός Τεχνών

State of Concept: νέος χώρος τέχνης στο Κουκάκι

Με την έκθεση «Diction Deco» της Αλίκης Παναγιωτοπούλου εγκαινιάζει το νέο της χώρο η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γκαλερί State of Concept της κριτικού τέχνης κι επιμελήτριας Ηλιάνας Φωκιανάκη.

State of Concept: νέος χώρος τέχνης στο Κουκάκι

Με την έκθεση «Diction Deco» της Αλίκης Παναγιωτοπούλου εγκαινιάζει στις 20/3 το νέο της χώρο η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γκαλερί State of Concept της κριτικού τέχνης κι επιμελήτριας Ηλιάνας Φωκιανάκη. Ο τίτλος της έκθεσης επιδιώκει παραπομπές σε «θέματα όπως η γλώσσα ως μέσο απόκρυψης, οι όψεις του αρχαϊκού, η λειτουργία και η κατάληξη του καλλιτεχνικού αντικειμένου καθώς και θέματα που σχετίζονται με το οικιακό», ενώ η πρακτική της καλλιτέχνιδας χαρακτηρίζεται από συσχετισμούς χρώματος, φόρμας, υφής και νοήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Παναγιωτοπούλου Αλίκη

  • Εικαστικά

Στα έργα της συνδυάζει χρώματα, φόρμες, υφές και υλικά και ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με το οικιακό, τη λειτουργία του καλλιτεχνικού αντικειμένου και με όψεις του αρχαϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Aναβάλλεται η Δημοπρασία "80 καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής"

Λόγω καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για 24 Ιανουαρίου 2022 δημοπρασία. Ορίστηκε νέα ημερομηνία.

24/01/2022

Στην "Αυλή των ηρώων" στο Μέγαρο Μουσικής ο Κώστας Ρουσσάκης αναμετράται με τη μνημειακότητα του Πεδίου του Άρεως

Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσής του την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, για τη μνήμη, την αναπαράσταση, τη δημόσια γλυπτική.

"Ποιητικά 2022": Όταν η ποίηση εμπνέει τη χαρακτική

Το εργαστήριο του "Νιάρχος" που μετουσιώνει τη νεοελληνική ποίηση σε έργα χαρακτικής επιστρέφει τον Ιανουάριο.

Είχε μανία η αρχαία Αθήνα με τα άλογα; Η νέα έκθεση στην Αμερικανική Σχολή απαντάει καταφατικά και με στοιχεία

Περισσότερα από πενήντα αρχαία αντικείμενα συγκεντρώθηκαν από σπουδαίες συλλογές της χώρας, με τη θέση του πρωταγωνιστή να καταλαμβάνει ένας πλήρης σκελετός αλόγου, ξαπλωμένος και καλυμμένος με άμμο, σαν να ανακαλύφθηκε μόλις από τους αρχαιολόγους.

Στεφανία Στρούζα: Η απρόβλεπτη φύση της Μήδειας και η κλιματική αλλαγή

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης "212 Μήδεια (Aφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο)" την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής μιλήσαμε με την εικαστικό.

"Everyday outside of cars": Τι γίνεται όταν παύει η κίνηση στα αυτοκίνητα και η πόλη συνεχίζει να κινείται;

Το φωτογραφικό πρότζεκτ των 365 φωτογραφιών, που μέσα από την αντανάκλαση των γυάλινων παρμπρίζ παρκαρισμένων αυτοκινήτων αποτυπώνει στιγμιότυπα της πόλης, μεταμορφώνεται σε ημερολόγιο.