Disney Plus: τα πρώτα δείγματα της σειράς "What If...?"

Η σειρά κινουμένων σχεδίων της νέας Δικτυακής υπηρεσίας θα εκπλήξει το κοινό των comics και των φιλμ της Marvel

H συνδρομητική υπηρεσία του μεγαλύτερου κινηματογραφικού studio στον κόσμο, της Disney, μόλις ξεκίνησε την πορεία της σε ΗΠΑ, Καναδά και Ολλανδία με την φιλοδοξία ν' αποσπάσει γρήγορα υπολογίσιμο ποσοστό από την αγορά του Δικτυακού θεάματος που η Netflix ουσιαστικά δημιούργησε. Με το πολύτιμό της brand, τις αγαπημένες σειρές ταινιών και την εκτενέστατη βιβλιοθήκη συνολικά η Disney "ξεκινά από τη μηδέν" αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους απ' ότι π.χ. η Apple με το Apple TV Plus. Δικαιολογημένα, ωστόσο, πολλοί θεατές δεν ανυπομονούν περισσότερο να δουν στο Disney Plus πράγματα που ήδη γνωρίζουν κι έχουν παρακολουθήσει πιθανώς πολλές φορές στο παρελθόν, μα νέα πράγματα, "φρέσκιες" παραγωγές. Και, για τους φίλους των comics της Marvel τουλάχιστον, η σημαντικότερη από αυτές είναι η σειρά κινουμένων σχεδίων "What If...?", από την οποία έχουμε επιτέλους το πρώτο υλικό.

Αυτό βρίσκεται σε έναν ντοκυμαντέρ με τίτλο "Marvel Studios: Expanding the Universe", το οποίο είχε επιδειχθεί ως τώρα "πίσω από κλειστές πόρτες" μόνο, αλλά τώρα είναι στην διάθεση του κοινού. Στο ντοκυμαντέρ αυτό βρίσκονται τα πρώτα clips από τα σενάρια "εναλλακτικής πραγματικότητας" της Marvel που θα φιλοξενούνται στο "What If...?": διαφορετικές προσεγγίσεις (συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες) από αυτές που ήδη γνωρίζει το κοινό από τα comics και τις ταινίες της Marvel, με αναγνωρίσιμους μεν χαρακτήρες αλλά αλλαγμένη υπόθεση και σεναριακά νήματα που δεν... "ακολουθούν την πεπατημένη". Παραθέτουμε μερικά στιγμιότυπα ενδεικτικά:







Έχουμε λοιπόν την Peggy Carter σε ρόλο... Captain Britain (με την ασπίδα της να φέρει την αγγλική σημαία), τον Steve Rogers που δεν γίνεται ποτέ Σούπερ Στρατιώτης με τον ειδικό ορό αλλά χειρίζεται μία πρωτόλεια πανοπλία α λα Iron Man (φτιαγμένη από τον πατέρα του Tony Stark), τον αναγνωρίσιμο Captain America σωστό... ζόμπι, καθώς και τον T' Challa της Wakanda, τον γνωστό μας Black Panther, στον ρόλο του Star Lord (!) των Guardians of the Galaxy. Σε άλλα στιγμιότυπα βρίσκονται, επίσης αλλαγμένοι, ο επιστήθιος φίλος του Captain America, ο Backy Barnes, αλλά χωρίς τα... αξεσουάρ του Winter Soldier, καθώς και το κοσμικό ον που οι φίλοι των comics γνωρίζουν ως Watcher. Ο τελευταίος θα είναι και ο "αφηγητής" των όσων συμβαίνουν στην οθόνη.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων "What If...?" είναι προγραμματισμένη να προβληθεί στην υπηρεσία Disney Plus το καλοκαίρι του 2021 - οπότε, θεωρητικά, θα είναι διαθέσιμη και στο ελληνικό κοινό (καθώς με τα παρόντα δεδομένα αυτό δεν φαίνεται πιθανό να συμβαίνει μέχρι το δεύτερο ή και τρίτο τρίμηνο του 2020 το λιγότερο). Την απόδοση των διαλόγων στην σειρά έχουν αναλάβει οι πραγματικοί ηθοποιοί που υποδύονταν τους αντίστοιχους χαρακτήρες στις κινηματογραφικές ταινίες της Marvel, οπότε υποθέτουμε πως τα επεισόδιά της θα υποτιτλιστούν αντί να μεταγλωττιστούν - κάτι όχι απαραίτητα κακό, καθώς τα συγκεκριμένα κινούμενα σχέδια δεν δείχνουν να είναι "παιδικά" ακριβώς. Υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ