The Division: με Chastain και Gyllenhaal η ταινία

Συν τέσσερα ακόμη φιλμ βασισμένα σε διάσημους τίτλους της Ubisoft, στον ορίζοντα

Η σχέση... μίσους και πάθους ανάμεσα στα video games και τις ταινίες που προέρχονται από αυτά ή στηρίζονται σε αυτά - και φυσικά το αντίστροφο - είναι γνωστή σε όλους πλέον, η Ubisoft όμως ολοφάνερα φιλοδοξεί να καταρρίψει την σχετική αρνητική εικόνα με μία σειρά από παραγωγές μέσα στoυς επόμενους 18-36 μήνες. Η μία δεν είναι άλλη από το ήδη γνωστό Assassin's Creed, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά games της Ubisoft, με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender και την Marion Cotillard, το οποίο θα προβληθεί στα σινεμά παγκοσμίως τον Δεκέμβριο. Η άλλη, μόλις ανακοινωμένη, είναι το The Division, βασισμένη στον τίτλο δράσης κι επιβίωσης που κυκλοφόρησε για PS4, Xbox One και PC τον Μάρτιο. Το The Division σημείωσε κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλον τίτλο στην ιστορία της Ubisoft (!), επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο προφανώς.

Η "αδελφή εταιρεία" της Ubisoft των video games για τις ταινίες, η Ubisoft Motion Pictures, θα συνεργαστεί με τις εταιρείες παραγωγής των Jessica Chastain και Jake Gyllenhaal, τις Freckle Films και Nine Stories αντίστοιχα, για την δημιουργία του The Division. Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι δύο προαναφερθέντες ηθοποιοί, γνωστοί από φιλμ όπως τα The Martian/Interstellar και Nightcrawler/Zodiac αντιστοίχως. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Gyllenhaal έχει υποδυθεί και στο παρελθόν χαρακτήρα από video games της Ubisoft σε ταινία, τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα των Prince of Persia στο ομώνυμο φιλμ - το οποίο μπορεί να μην... συγκλόνισε ακριβώς τον κινηματογραφικό κόσμο το 2010, προτάθηκε ωστόσο για μία σειρά από τεχνικά και άλλα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ.

Πέρα από τα Assassin's Creed και The Division, η Ubisoft "έχει στα πλάνα" τουλάχιστον ακόμη τέσσερις ταινίες, με άγνωστη για την ώρα ημερομηνία προβολής στα σινεμά. Μία είναι η βασισμένη στα Splinter Cell, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής New Regency και πρωταγωνιστή τον Tom Hardy, μία ακόμη βασισμένη στα Ghost Recon σε συνεργασία με την Warner, μία βασισμένη στα Watch Dogs σε συνεργασία με την Sony Pictures και μία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στα Rabbids, σε συνεργασία και πάλι με την Sony Pictures. Είναι... μάλλον ασφαλές, άλλωστε, να υποθέσει κανείς πως αν η ταινία The Division προβληθεί στα σινεμά μέσα π.χ. στον μεθεπόμενο χειμώνα, χρονικά δεν θα απέχει πολύ από μία καινούργια έκδοση του υπάρχοντος video game. Ε, αλοίμονο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ