Apple TV Plus: σε ταινία το... Tetris

To δημoφιλέστερο video game όλων των εποχών θέμα για φιλμ στην Δικτυακή υπηρεσία των Αμερικανών

Δεν είναι κρυφό το γεγονός ότι η βιομηχανία του θεάματος - των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών - πάσχει από... έμπνευση τα τελευταία χρόνια, καθώς οι παραδοσιακές πηγές θεματολογίας απ' όπου αντλεί υλικό, όπως η λογοτεχνία, τα κόμικς και άλλα, έχουν αρχίσει να "στερεύουν". Τα video games έχουν επίσης προσφέρει τέτοιο υλικό, αλλά όχι "ιστορικά", βάσει γεγονότων δηλαδή που έχουν συμβεί στην δική τους πορεία. Αν είναι να αρχίσει το Hollywood να εμπνέεται και από εκεί, λοιπόν, ποιό σημείο έναρξης καλύτερο από το δημοφιλέστερο video game όλων των εποχών;

Κάπως έτσι προφανώς το σκέφτηκε η Apple και ξεκινά αυτές τις μέρες τα γυρίσματα για ένα φιλμ με θέμα το... Tetris! Σύμφωνα με το κλαδικό website Deadline o αμερικανικός κολοσσός συνεργάζεται με την Marv Films του Matthew Vaughn και μία σειρά από δευτερεύουσες άλλες εταιρείες παραγωγής για να γυρίσει στην Σκωτία μία ταινία για την πολυτάραχη, ομολογουμένως, ιστορία του Tetris και τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο αυτό έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon S.Baird του, κατά γενική ομολογία καθόλου άσχημου, Stan & Ollie που είχε προβληθεί στις αίθουσες το 2018.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Taron Egerton υποδυόμενος τον Henk Rogers, έναν Δανό σχεδιαστή video games που κατάλαβε πριν απ' όλους την δύναμη του Tetris ως παιχνιδιού και περιπετειωδώς εξασφάλισε τα δικαιώματα έκδοσής του σε συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας (το Tetris είχε ξεκινήσει την πορεία του από τους Η/Υ). Στο καστ θα συμπεριληφθούν ηθοποιοί και για τον ρόλο του διάσημου Alexei Pajitnov, του ανθρώπου που έφευρε το Tetris, αλλά και των επιχειρηματιών Robert και Kevin Maxwell, πατέρα και γιού που "άνοιξαν πόλεμο" με την Nintendo και την... ρωσική κυβέρνηση για τα δικαιώματα έκδοσης του παιχνιδιού στην Δύση.

H Apple είναι αλήθεια πως χρειάζεται κατεπειγόντως ενδιαφέρον και αποκλειστικό περιεχόμενο για την Δικτυακή της υπηρεσία, το Apple TV Plus, προκειμένου να την βοηθήσει να ξεφύγει από την αφάνεια και την αδιαφορία που μέχρι στιγμής το παγκόσμιο κοινό τρέφει γι' αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έχει νόημα μία δραματοποιημένη παραγωγή με θέμα το Tetris όπως αυτή. Στην ίδια λογική, άλλωστε, ο κολοσσός του Cupertino χρηματοδοτεί ήδη ταινίες όπως το Emancipation των Will Smith και Antoine Fuqua, το Killers Of The Flower Moon του Martin Scorsese, το Snow Blind του Jake Gyllenhaal και άλλα. Για να δούμε... τί θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ