The LEGO Ninjago Movie

Απολαυστική παρωδία, ποιοτική οικιακή μεταφορά

Η Warner έχει παράδοση έξοχη στις οικιακές μεταφορές ταινιών της και το LEGO Ninjago - όπως έκανε και το LEGO Batman πέρυσι - τιμά αυτήν την παράδοση στο έπακρο. Στην χώρα μας η ταινία κυκλοφορεί σε διπλή έκδοση Blu-ray/Blu-ray 3D. Αξιολογήσαμε το πρώτο - καθώς για τις ταινίες στερεοσκοπικής εικόνας δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πια στην αγορά - και εντυπωσιαστήκαμε σε βαθμό μεγαλύτερο απ' ότι περιμέναμε με την εικόνα του. Έχοντας... καλοσυνηθίσει στην εκθαμβωτική συχνά ποιότητα απεικόνισης των UHD BD είχαμε αρχίσει να ξεχνάμε πως και το "απλό" Blu-ray είναι ικανό για εξαιρετικά πράγματα δοθείσης της απαραίτητης προσοχής στην κωδικοποίηση - και αυτό ακριβώς συνέβη με το LEGO Ninjago: υπέροχα χρώματα, λαμπερά αλλά όχι αντιρεαλιστικά, απουσία κόκκου και άφθονες μικρολεπτομέρειες παντού συνθέτουν εικόνα άκρως ποιοτική. Η αίσθηση του "όγκου" και του "βάθους", δε, παρά την ανάλυση της "απλής" υψηλή ευκρίνειας, καταδεικνύει τόσο την αρχική δουλειά που έγινε στο 3D animation, όσο και στην μεταφορά σε BD.

Ο ήχος του LEGO Ninjago είναι, άλλωστε, εξίσου φροντισμένος: το Blu-ray προσφέρει την ίδια απόδοση κατά Dolby Atmos που ενσωματώνει το UHD Blu-ray στους... ολίγους κι εκλεκτούς που έχουν αντίστοιχη εγκατάσταση στο σπίτι τους, όμως δηλώνουμε απόλυτα ικανοποιημένοι (και με το παραπάνω) από τον εξακάναλο ήχο ποιότητας DTS Master Audio για συνηθέστερα ηχοσυστήματα. Τα εφέ είναι συναρπαστικά σε όποιο είδος κι αν ανήκουν, από τα υψίσυχνα λέιζερ μέχρι τις εκκωφαντικές εκρήξεις που αξιοποιούν τις χαμηλές συχνότητες σχεδόν μαεστρικά. Η απόδοση των διαλόγων είναι άψογη σε διαύγεια και διαχωρισμό από τον υπόλοιπο ήχο, ενώ η μουσική σε κάθε της παρουσία είναι απολαυστική. Συχνά είναι οι παραγωγές από τις οποίες δεν περιμένει κανείς "μεγάλο" ήχο αυτές που εκπλήσσουν περισσότερο και το LEGO Ninjago ανήκει αναμφίβολα σ' αυτές.

Όσον αφορά στα extras ομολογουμένως δεν έχουν καταβληθεί... υπεράνθρωπες προσπάθειες ακριβώς για την προσφορά πρωτότυπου, διαφορετικού υλικού - πάντοτε μια χαμένη ευκαιρία όταν η ταινία είναι 3D animation, άρα αμιγώς ψηφιακή. Υπάρχουν τρία μικρά ταινιάκια θεματικά συνδεδεμένα με το κυρίως φιλμ, τέσσερα μουσικά video, κάποιες κομμένες σκηνές και ένα προωθητικό μικρό αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά Ninjago. Αξίζουν μιας θέασης όλα εκτός από το τελευταίο, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως κάτι περισσότερο αλληλεπιδραστικό δεν θα ήταν πολύ να ζητήσει κανείς. Ακόμη κι έτσι, πάντως, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το Blu-ray του The LEGO Ninjago Movie δικαιούται μία θέση στην συλλογή όσων αρέσκονται στο όχι-μόνο-για-παιδιά σύγχρονο animation. Όσοι και όσες αγάπησαν, άλλωστε, το The LEGO Batman Movie πέρυσι, αγοράζουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και... περιμένουμε με αυξημένο πια ενδιαφέρον το The Lego Movie 2 του χρόνου!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ