Σε 3D και ο "Τιτανικός"

Το 2012, διά χειρός Cameron φυσικά

Ως... "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί βέβαια, η είδηση ωστόσο δεν είναι λιγότερο σημαντική - και σίγουρα όχι λιγότερο συζητήσιμη. Σχετική φημολογία είχε οργιάσει στο Web μήνες τώρα, οι Los Angeles Times ωστόσο για πρώτη φορά αναφέρουν επίσημα σε άρθρο ότι ο James Cameron - ο διάσημος σκηνοθέτης που έχει βρεθεί τους τελευταίους 18 μήνες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω του εντυπωσιακού Avatar - έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες "μετατροπής" του "Τιτανικού" σε ταινία 3D. Η προβολή έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2012, έτσι ώστε χρονικά να συμπέσει με την επέτειο των 100 χρόνων από το θρυλικό ναυάγιο, το οποίο ενέπνευσε την αρχική ταινία του 1997.

Σε περίπτωση που χρειάζεται να το υπενθυμίσουμε, ο "Τιτανικός" ήταν μέχρι πρότινος η εισπρακτικά μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία όλων των εποχών - μέχρι τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, οπότε και... εκθρονίστηκε από το Avatar του ίδιου σκηνοθέτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένας 3D "Τιτανικός" δεν θα ήταν τίποτε άλλο από μία καθαρά κερδοσκοπική κίνηση εκ μέρους του Cameron, αφού η ταινία δεν είχε φυσικά σχεδιαστεί ποτέ για τρισδιάστατη απεικόνιση (όπως το Avatar) και η διαδικασία "μετατροπής" θα έχει μέτρια αποτελέσματα (όπως απέδειξε η αντίστοιχη απόπειρα στο πρόσφατο Clash of the Titans).

O έμπειρος - και πλέον πάμπλουτος - σκηνοθέτης πιθανότατα θα εξυπηρετούσε με τρόπο περισσότερο ουσιαστικό κι ενδιαφέροντα την βιομηχανία του θεάματος, υποστηρίζουν οι ίδιοι επικριτές, αν επικεντρωνόταν στα Avatar 2 και Avatar 3 που έχει ήδη ανακοινώσει. Το 2012, άλλωστε, αναμένουμε να μην επικρατεί η ίδια έλλειψη 3D περιεχομένου που παρατηρείται σήμερα, οπότε γιατί να μην επενδυθεί χρήμα και χρόνος σε κάτι καινούργιο αντί για το ρετουσάρισμα μιας ταινίας εν τέλει παλιάς; Η απάντηση, φυσικά, είναι απλή: είναι... πολλά τα λεφτά, James! Σωστά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ