Novaflix: το πρόγραμμα της Nova μέσω Internet

Επιβεβαιώνεται η είσοδος της Forthnet και σε αυτόν τον τομέα, περιθώριο για βελτίωση της υπηρεσίας σημαντικό

Η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει στις αρχές του τρέχοντος έτους και, όπως αποδεικνύεται (ασχέτως των άλλων εξελίξεων στην μητρική Forthnet), δεν ήταν αβάσιμη: η Nova εισέρχεται στην αρένα των αμιγώς Δικτυακών παρόχων ψυχαγωγικού περιεχομένου και επιδιώκει να διευρύνει την πελατειακή της βάση με την Novaflix, μία υπηρεσία που προσφέρει το σύνολο σχεδόν του κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού της προγράμματος σε οποιονδήποτε διαθέτει απλώς αξιοπρεπή για τα σημερινά δεδομένα σύνδεση με το Internet. Με αυτόν τον τρόπο η Novaflix δεν περιορίζεται από υποχρεωτική συνδρομή στην Nova/Forthnet, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί αυτόνομα α λα... ναι, είναι δύσκολο να μην γίνει ο σχετικός συνειρμός, Netflix.

Προσπερνώντας για λίγο τον... όχι ακριβώς ευφάνταστο τίτλο της υπηρεσίας, η Novaflix παρέχει πρόσβαση στην πλήρη γκάμα των ταινιών και σειρών που παρακολουθούν οι "παραδοσιακοί" συνδρομητές της Nova - και το κάνει τόσο "ανά τίτλο", δηλαδή με δυνατότητα θέασης μεμονωμένων φιλμ ή επεισοδίων, όσο και "live", με "μετάδοση" δηλαδή του τί προβάλλεται στα κανάλια της Novacinema1HD, Novacinema2HD, Novacinema3HD, Novacinema4HD, Novalifε, FOX και FOX Life. Υποστηρίζεται θέαση μέσω smartphone, tablet και Η/Υ - δηλώνονται 3 συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα οι 2 - ενώ υποστηρίζεται και αποθήκευση επιθυμητού προγράμματος στις συσκευές αυτές για θέαση χωρίς σύνδεση στο Internet (με κάποιους περιορισμούς).

Η μηνιαία συνδρομή στην Novaflix κοστίζει €12.90 για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και €9.90 αν αυτός τυγχάνει ήδη συνδρομητής Nova Internet. Το κόστος της είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο π.χ. της Netflix με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και δύο μειονεκτήματα: η Novaflix προσφέρει ελληνικούς υπότιτλους σε όλο της το πρόγραμμα και εξελληνισμό συχνά εκεί όπου έχει σημασία (π.χ. παιδικά), όμως η ποιότητα εικόνας και ήχου του προγράμματός της όπως προσφέρεται Δικτυακά είναι σημαντικά κατώτερη και το εύρος του περιεχομένου της συγκριτικά περιορισμένο. Περιθώριο για βελτίωση και εξέλιξη της υπηρεσίας, με άλλα λόγια, υπάρχει ολοφάνερα. Το καλό σε όλα αυτά είναι πως η Nova προσφέρει σε όλους την δυνατότητα να δοκιμάσουν την νέα της υπηρεσία δωρεάν για έναν μήνα, διάστημα αρκετό για να σχηματίσει κανείς την δική του εικόνα για την Novaflix. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ