Νέο Crouching Tiger, Hidden Dragon απευθείας στη Netflix

H Δικτυακή υπηρεσία πρωτοπορεί ξανά, συνεργάζεται με το σινεμά στενότερα από ποτέ

Ναι, δεν είναι λίγοι αυτοί που... υποψιάζονταν πριν από κάποια χρόνια πως πάρα πολλή από τη διασκέδασή μας μελλοντικά "θα περνά μέσα απ' το Internet", όμως είναι πιθανό ούτε εκείνοι να περίμεναν πως θα συμβεί τόσο σύντομα. Είναι, ωστόσο, γεγονός: στις 28 Αυγούστου 2015 θα έχουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου, την πρώτη περίπτωση ταινίας που θα είναι διαθέσιμη στο οικιακό κοινό την ίδια ημέρα που θα κάνει πρεμιέρα στα σινεμά. Και μάλιστα όχι... όποια κι όποια ταινία: την διάδοχο του διακεκριμένου και εξαιρετικά αγαπημένου Crouching Tiger, Hidden Dragon του Ang Lee!

Κινητήρια δύναμη πίσω από την εξέλιξη αυτή δεν θα... μπορούσε, πιθανώς, να είναι άλλη από τη δημοφιλέστερη Δικτυακή υπηρεσία διανομής ταινιών, τη Netflix. Η πάρα πολύ καλή σχέση που έχει η Netflix με την εταιρεία παραγωγής The Weinstein Company είναι γνωστή, γι' αυτό και ήταν σαφώς ευκολότερο απ' ότι με τις περισσότερες άλλες να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα επιτρέψει στους συνδρομητές της υπηρεσίας να απολαύσουν από την... άνεση του καναπέ τους μία ταινία πρώτης προβολής και "ειδικού βάρους" όπως η Το Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend. H Netflix συμμετέχει στο εγχείρημα οικονομικά και σε επίπεδο προώθησης της ταινίας, ενώ η αμερικανική αλυσίδα κινηματογράφων IMAX έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική προβολή της στις ΗΠΑ, με άγνωστη μέχρι στιγμής συμβολή στην όλη "εξίσωση". Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι οι συνδρομητές της Netflix θα παρακολουθήσουν την ταινία εντελώς δωρεάν.

Το Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend αντλεί το σενάριό του από την ίδια σειρά βιβλίων στην οποία ανήκει και το πρώτο φιλμ. Σκηνοθετείται από τον χορογράφο πολεμικών τεχνών Woo-Ping Yuen και έχει ως πρωταγωνιστές την Michelle Yeoh (και πάλι στο ρόλο της Yu Shu-Lien) και τον Donnie Yen, διάσημο από πολλές ταινίες πολεμικών τεχνών, εδώ στο ρόλο του Silent Wolf. Οι προετοιμασίες για την ταινία έχουν ήδη ξεκινήσει με την φωτογράφηση των βασικών σκηνικών στη Νέα Ζηλανδία. Είναι ενδεικτικό το γεγονός του πόσο οι Netflix, The Weinstein Company και IMAΧ πιστεύουν στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος το γεγονός ότι το Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend είναι μόνη η πρώτη μιας σειράς ταινιών που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν με τον ίδιο τρόπο. Το αν και κατά πόσο η πρωτοβουλία τους θα "ανατρέψει ισορροπίες" στον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας του Hollywοod απομένει ν' αποδειχθεί, αν ωστόσο υπάρχει μία Δικτυακή εταιρεία που μπορεί να δράσει ως καταλύτης για σχετικές μεγάλες αλλαγές, αυτή είναι σίγουρα η Netflix!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ