Και η Amazon στην παραγωγή εικόνας 4Κ

Πιλοτικά επεισόδια και τηλεοπτικές σειρές μέσα στο 2014

Δεν είναι ακριβώς... κρυφό το γεγονός ότι η εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας "περνά παιδικές ασθένειες" αυτή τη στιγμή, με κυριότερη αυτή της έλλειψης περιεχομένου κατάλληλου να την αναδείξει. Αυτό το περιεχόμενο θα έλθει - κάποια στιγμή μέσα στο 2014 ελπίζουμε - είναι πάντα ενθαρρυντικό ωστόσο να βλέπει κανείς πως οι εταιρείες που εννοούν να υποστηρίξουν "το κίνημα 4Κ" αυξάνονται και πληθύνονται. Νεότερη προσθήκη στη σειρά των εταιρειών αυτών η Amazon, η οποία έχει αντιληφθεί (μετά και από την επιτυχία των αντίστοιχων κινήσεων της Netflix) πως το αποκλειστικό περιεχόμενο έλκει το καταναλωτικό κοινό σε μία υπηρεσία πολύ περισσότερο από το ευρέως διαδεδομένο. Εξ ου και η επένδυση του Jeff Bezos στην επένδυση παραγωγής τηλεοπτικών σειρών αποκλειστικά για το Δικτυακό κατάστημα του Amazon... επιβεβαιωμένα πλέον σε υπερυψηλή ευκρίνεια!

Πράγματι, το Amazon Studio σε σχετική συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα σχέδιά του για το 2014 και, σε αυτά, η εικόνα 4Κ έχει παρουσία πρακτικά παντού. "Ως παραγωγούς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η τεχνολογία της υπερυψηλής ευκρίνειας και οι προοπτικές της", δήλωσε ο διευθυντής του Roy Price. "Όλα τα πιλοτικά επεισόδια και στη συνέχεια οι σειρές που θα γυριστούν τη νέα χρονιά, θα γυριστούν με ειδικές κάμερες εξ αρχής σε εικόνα 4Κ - έχουμε την αίσθηση πως σημαντικό ποσοστό του κοινού που θα ενδιαφερθεί για τις παραγωγές αυτές θα επιθυμούσε να τις δει στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ανυπομονούμε να τούς προσφέρουμε ακριβώς αυτό".

Τα ήδη προγραμματισμένα πιλοτικά επεισόδια του Amazon περιλαμβάνουν τα "The After" (από τον δημιουργό των "X-Files" Chris Carter), "Bosch" (διασκευή από την σειρά βιβλίων "Harry Bosch" του Michael Connelly), "Mozart in the Jungle" των Roman Coppola, Jason Schwartzman και Alex Timbers, καθώς το "Transparent" της Jill Soloway. To κοινό θα ψηφίσει ποιά πιλοτικά επεισόδια θα ήθελε να δει σε πλήρεις σειρές και οι προκύπτουσες παραγωγές θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την υπηρεσία Prime Instant Video του Amazon. Αν και προφανώς έχει νόημα η δημιουργία των σειρών αυτών εξ αρχής σε εικόνα 4Κ, ώστε αυτές να μπορούν να διαμορφωθούν στη συνέχεια και σε Blu-ray/DVD χωρίς απώλειες ποιότητας, απομένει ν' αποδειχθεί το πώς θα λυθεί το ζήτημα του απαραίτητου bandwidth - της μεγάλης ποσότητας δεδομένων που πρέπει να μεταδοθούν μέσω Internet για να αποδοθεί αυτή η εικόνα 4Κ - και φυσικά των σχετικά χαμηλών ταχυτήτων σύνδεσης που έχουν στη διάθεσή τους οι περισσότεροι καταναλωτές. Γνωρίζει κάτι η Amazon που εμείς... δεν; Θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ