Disney Plus: με σειρές Star Wars από νωρίς

Το νέο The Mandalorian θ' ακολουθήσει από κοντά το ανακοινωμένο Rogue One μέσα στο 2019

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η σύγκρουση ανάμεσα στις νέες Δικτυακές υπηρεσίες παροχής περιεχομένου που θα έλθουν το 2019-2020 στην αγορά από τα κινηματογραφικά studio του Hollywood θα είναι μεγάλη - και πως κάθε μία από αυτές ήδη "χτίζει οπλοστάσιο" με το οποίο θα επιδιώξει να διαφοροποιηθεί και να "πείσει" το παγκόσμιο κοινό πως αυτό αξίζει να καταβάλλει επιπλέον συνδρομή από αυτές των Netflix, Amazon Prime Video και Hulu που πιθανότατα έχει ήδη ενεργές. Στο πλαίσιο αυτό ουδεμία έκπληξη που η Disney, της οποίας τα σχέδια προβλέπουν την έναρξη της υπηρεσίας Disney Plus μέσα στο 2019, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει από το πρώτο κιόλας διάστημα λειτουργίας της δεύτερης το, δημοφιλές όσο ελάχιστα στην αγορά της show business, όνομα των Star Wars.

Η Disney Plus θα φιλοξενήσει μέσα στο 2019 - προφανώς κατ' αποκλειστικότητα - μία τηλεοπτική σειρά με το όνομα "The Mandalorian", η οποία θα φέρει στο προσκήνιο και στον κόσμο των Star Wars έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που δεν έχει ποτέ ως τώρα εμφανιστεί σε σχετική ταινία, βιβλίο ή σειρά. Χρονικά το The Mandalorian τοποθετείται μετά την πτώση της Empire και πριν από την εμφάνιση της First Order, ακολουθεί δε τις περιπέτειες ενός μοναχικού μαχητή - στην επίσημη περιγραφή τοποθετείται στο ίδιο πλαίσιο με τα ονόματα των Jango και Boba Fett, ίσως λοιπόν είναι και αυτός κυνηγός επικυρηγμένων - ο οποίος δρα στο... όριο της νομιμότητας και των διαγαλαξιακών συνόρων που ελέγχει η New Republic.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Mandalorian έχει ο Pedro Pascal, ενώ άλλους ρόλους έχουν αναλάβει οι Gina Carano, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Carl Weathers, Omid Abtahi, Werner Herzog και Nick Nolte. Παραγωγός της σειράς είναι ο πανέμπειρος πια Jon Favreau, ενώ ανάμεσα στους σκηνοθέτες επεισοδίων που έχουν επιβεβαιωθεί συγκαταλέγονται και οι Dave Filoni, Taika Waititi, Rick Famuyiwa, Deborah Chow και Bryce Dallas Howard. Σημειώνεται πως το The Mandalorian είναι η δεύτερη ανακοινωμένη τηλεοπτική σειρά της Disney με θέμα τα Star Wars που θα προβληθεί αποκλειστικά μέσω του Disney Plus, καθώς έχει προηγηθεί την άνοιξη εκείνη με το όνομα "Rogue One" και πρωταγωνιστή τον Diego Luna. Χαράς ευαγγέλια για το πιστό κοινό του ιστορικού έπους της Lucas Films, λοιπόν, ή... περισσότεροι λόγοι για "γκρίνια" αν οι σειρές αυτές "δώσουν αφορμές" για κάτι τέτοιο, όπως έκαναν κάποιες από τις νεότερες ταινίες των Star Wars. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ