Disney: Κι άλλες μετατροπές ταινιών σε 3D

Είτε μάς αρέσει, είτε όχι!

Εντάξει, εμείς μεν είμαστε αυτοί που συνεχώς γκρινιάζουμε στο Hollywood για την έλλειψη αληθινού υλικού εικόνας 3D... αλλά φαίνεται πως αυτό ακούει ό,τι θέλει! Ή, μάλλον, ό,τι το συμφέρει: η Disney, για παράδειγμα, έχει στην ταινιοθήκη της μερικές από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του σινεμά, όμως ουκ ολίγες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει η απόφασή της να τις μετατρέψει... κατά ριπάς και αδιακρίτως σε 3D. Η εταιρεία που εξαγόρασε από τον Steve Jobs της Apple την θρυλική Pixar έχει τα δικαιώματα όλων των ταινιών της τελευταίας, τα οποία είναι όλα εξ αρχής 3D, αλλά και αριστουργημάτων όπως τα Beauty and the Beast, Fantasia και The Little Mermaid. Καλά για τα πρώτα, τα οποία είναι λογικό και σε ένα βαθμό επιτεύξιμο να μετατραπούν σε εικόνα 3D "σωστή". Αλλά τα δεύτερα...; Μα όχι. Και τα δεύτερα!

Πράγματι. Η Disney, ωθημένη από τη σημαντική επιτυχία που είχε στους αμερικανικούς κινηματογράφους η ταινία The Lion King 3D πριν από λίγο καιρό, ανακοίνωσε πως προχωρά σε μετατροπές και άλλων ταινιών της για προβολή σε στερεοσκοπική εικόνα. Έχει δώσει, μάλιστα, και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις προβολές αυτές: 13 Ιανουαρίου του 2012 για το Beauty and the Beast, 14 Σεπτεμβρίου για το Finding Nemo της Pixar, 18 Ιανουαρίου του 2013 για το Monsters, Inc. της ίδιας εταιρείας και 13 Σεπτεμβρίου του 2013 για το The Little Mermaid. Η ταινία-prequel του Monsters Inc., το Monsters University, θα προβληθεί στις 21 Ιουνίου του 2013 παράλληλα σε 2D και 3D.

To πρόβλημα, φυσικά, και η ένστασή μας, είναι πως η τρίτη διάσταση του "βάθους" είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί "από το πουθενά" (όπως στις μετατροπές που σχεδιάζει η Disney για τα Beauty and the Beast και The Little Mermaid), αλλά και να αναπαρασταθεί ακόμη, από τη στιγμή που οι ταινίες αυτές καθ' αυτές των συγκεκριμένων κινουμένων σχεδίων έχουν "γυριστεί" ως... παραδοσιακές "επίπεδες" 2D! Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το The Lion King 3D, παρά την εμπορική του επιτυχία, κατακρίθηκε από τα μέσα ενημέρωσης: γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση η "φτιαχτή" τρίτη διάσταση δεν προσθέτει ουσιαστικά "το κάτι παραπάνω" σε σχέση με την αρχική ταινία. Πρόταση προς την Disney, λοιπόν: δεν είναι προτιμότερο να... αφήσει στην ησυχία τους τα 2D αριστουργήματα καλύτερα (ή έστω να τ' αναπλάσει σε αναλύσεις υψηλότερες από της υψηλής ευκρίνειας για αργότερα) και να επικεντρωθεί στη μεταφορά σε 3D όλων των ταινιών της Pixar; Τα σχετικά Blu-ray 3D θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ