Black Mirror: νέα σεζόν στις 5 Ιουνίου

Μόλις τρία νέα επεισόδια, μεν, σαφώς ευπρόσδεκτα όμως για το πιστό κοινό της εμβληματικής σειράς φαντασίας

Υπάρχουν μερικές τηλεοπτικές σειρές που δικαιωματικά έχουν κερδίσει το πιστό τους κοινό και, κάθε φορά που επανεμφανίζονται, παίρνουν... "με το έτσι θέλω" προτεραιότητα απέναντι σε ο,τιδήποτε αυτό το κοινό τυγχάνει να παρακολουθεί εκείνον τον καιρό - και η σειρά των Black Mirror ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία, τόσο όταν φιλοξενούνταν στην αγγλική τηλεόραση, όσο και τώρα που φιλοξενείται στην Netflix. Εξαιρώντας το Black Mirror: Bandersnatch (που ήταν περισσότερο ένα πείραμα παρά τυπικό τηλεοπτικό επεισόδιο), οι φίλοι της σειράς είχαν να δουν νέο υλικό από τον δημιουργό της, τον Charlie Brooker, από τις 29/12/2017, όταν είχε προβληθεί ο τέταρτος κύκλος στην Netflix.

Η αναμονή τους, ωστόσο, τελειώνει: ο πέμπτος κύκλος θα προβληθεί την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από την δημοφιλέστερη Δικτυακή υπηρεσία στον πλανήτη μαζί με την δημοσιοποίηση του σχετικού trailer (το οποίο μπορεί να δει κανείς εδώ βεβαίως-βεβαίως). Στο trailer εμφανίζονται... όλα όσα περιμένει κανείς από υλικό του Black Mirror: αμέτρητα smartphones (λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο τίτλος της σειράς αναφέρεται στην οθόνη τους), τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν υφίστανται ακόμη αλλά δεν φαντάζουν πια και τόσο μακριά στο μέλλον, καθώς και... ανθρώπους προβληματισμένους, σοκαρισμένους ή δυστυχισμένους από το πώς τα επιτεύγματα αυτά επηρεάζουν την ζωή τους.

Αυτή τη φορά το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό κοινό θα αναγνωρίσει στο νέο Black Mirror πολύ περισσότερους γνωστούς ηθοποιούς απ' ότι συνήθως, κάτι σαφώς σημαντικό. Το μόνο πρόβλημα: με μόλις τρία επεισόδια να την απαρτίζουν, μάλλον... οριακά μπορεί να την χαρακτηρίσει αυτήν ως "πέμπτη σεζόν του Black Mirror". Η αλήθεια είναι πως η Netflix είχε κάνει συμφωνία για 12 επεισόδια - τα έξι και έξι που απάρτιζαν τον τρίτο και τέταρτο κύκλο αντίστοιχα - οπότε θα δεχθούμε προφανώς και τα τρία καινούργια με χαρά, καλό θα ήταν ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός εν τέλει να μονιμοποιήσει την συνεργασία του με τον Brooker και την ομάδα του: πρόκειται ούτως ή άλλως για το είδος της εμβληματικής, μοντέρνας τηλεοπτικής σειράς σειράς που η Netflix θα έπρεπε να αισθάνεται υπερήφανη να περιλαμβάνει στην βιβλιοθήκη της και να προσφέρει στο κοινό της.

Ας ελπίσουμε οι μετρητές θέασης στους οποίους βασίζει η εταιρεία τις αποφάσεις της για ανανέωση ή όχι των παραγωγών που χρηματοδοτεί, να... αποφανθούν θετικά για την ιδιαίτερα μικρή αυτή "σεζόν", ώστε να προκύψει και μεγαλύτερη στο μέλλον. Μέχρι τότε, αναμένουμε τρεις νέες ιστορίες Black Mirror. Όχι μικρό πράγμα, σωστά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ