Western Digital: νέο media player

Δηλαδή... όχι ακριβώς νέο, σε πολύ καλή πάντως τιμή

Έχει αρχίσει να γίνεται... επικίνδυνα συνηθισμένη εκ μέρους των εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας η πρακτική του "παλιό προϊόν, νέο περιτύλιγμα" - τακτική που η Western Digital έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν, αλλά αρχίζει να μάς "κουράζει" με τη συχνότητά της πλέον. Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν χθες ακόμη ένα media player, το τρίτο σε ισάριθμα έτη, που φέρει την επωνυμία "Western Digital TV"... "κάτι". Αρχικά ήταν "σκέτο", μετά "TV Live", μετά "TV Live Hub" και τώρα "TV Play". Το πρόβλημα στην όλη υπόθεση; Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ακριβώς συσκευή!

To TV Play έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του TV Live - και μάλιστα κάποιες λιγότερες, δεν αποκωδικοποιεί π.χ. ήχο DTS στις ταινίες - στηριζόμενο ακριβώς στα ίδια chip και το ίδιο λειτουργικό/περιβάλλον χειρισμού. Τον ήχο DTS δεν τον υποστηρίζει επειδή δεν έχει καταβληθεί το χρηματικό αντίτιμο για τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα, για κανέναν άλλο τεχνικό λόγο, ενώ καλύτερο από το υπάρχον TV Live είναι μόνο στον τομέα της ασύρματης διασύνδεσης, υποστηρίζοντας το πρότυπο Wi-Fi N και όχι μόνο το B/G. Κατά τα άλλα, με διαφορετικό περίβλημα μεν, αλλά είναι... η ίδια ακριβώς συσκευή: αναπαράγει ακριβώς τα ίδια αρχεία, διοχετεύει περιεχόμενο από το Internet συνεργαζόμενο με τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες, κλπ. κλπ. Ίσως θα έπρεπε η αμερικανική εταιρεία να αρχίσει να μελετά το πώς θα προσφέρει τα επόμενης γενιάς media player, αυτά που στηρίζονται π.χ. στο chipset SM8910 της Sigma, αντί να αλλάζει πλαστικό περίβλημα σε υπάρχοντα προϊόντα. Τo PopCornHour A400, για παράδειγμα, ήδη αξιοποιεί το chipset της Sigma - και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών ωφελεί όλους μας.

Στο μεσοδιάστημα, μόνος λόγος... ύπαρξης του TV Play; Μάλλον η τιμή πώλησής του σε αντιδιαστολή με τη δημοφιλέστερη ίσως συσκευή του είδους στις ΗΠΑ για παρακολούθηση ταινιών μέσω Δικτυακών υπηρεσιών όπως οι Netflix και Hulu Plus, του περίφημου Roku. Αυτό κοστίζει στην αντίστοιχη έκδοση $99.99, ενώ η Western Digital προσφέρει το TV Play στα $69.99. Με τη χώρα μας όμως να μην έχει πρόσβαση σε πολλές από αυτές τις υπηρεσίες και την ελλειπή υποστήριξη ήχου στις ταινίες - ώστε να πει κανείς ότι θα το αξιοποιούσε με δικό του υλικό από τη θύρα USB - δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε κάποιο λόγο για τον οποίο θα προτιμούσε ο Έλληνας καταναλωτής το TV Play από το παρόν TV Live. Ακόμη κι αν έφτανε στα ράφια των καταστημάτων σε τιμή αντίστοιχη των $69.99 σε ευρώ - και όλοι ξέρουμε πόσο πιθανό είναι αυτό...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ