Τα home cinema τα καλύτερα!

To περιοδικό Home Entertainment βραβεύει, εμείς χαζεύουμε

To αθηνόραμαdigital.gr δεν παραπέμπει συχνά σε ύλη άλλων sites ως αληθινά "αναφοράς", όμως οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να... επιβεβαιώνουν τους κανόνες - και μία τέτοια εξαίρεση είναι αυτή των βραβείων του αμερικανικού περιοδικού Home Entertainment. Αυτά αποδίδονται κάθε χρόνο όχι μόνο σε κορυφαία προϊόντα εξοπλισμού για home cinema (τηλεοράσεις, ενισχυτές, προβολείς, ηχεία κ.α.), αλλά και σε κορυφαίες εγκαταστάσεις οικιακού κινηματογράφου, τομέας που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει τύχει σε καμία περίπτωση της αναγνώρισης που του αξίζει. Τα φετινά βραβεία για τα home theatre - που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα - διακρίνονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε μία έχει το δικό της ενδιαφέρον και, όπως εύκολα θα διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες,

Οι κατηγορίες αφορούν στην εγκατάσταση home cinema "με την καλύτερη εικόνα", σε αυτήν "με τον καλύτερο ήχο", αυτήν "με τις πιο καινοτομικές μεθόδους εγκατάστασης", αυτήν που προσφέρει "το πληρέστερο σύστημα που καλύπτει όλο το σπίτι", αυτήν "με το εντυπωσιακότερο δωμάτιο πολυμέσων" και "την καλύτερη εγκατάσταση συνολικά". Παρά το γεγονός ότι όλες οι εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται από την... τυπική αμερικανική υπερβολή στο κόστος (και προτιμούμε πολύ περισσότερο την μοντέρνα διακόσμηση από την νεοκλασική), είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντας ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλεγεί και ενσωματωθεί ο εξοπλισμός των home cinema σε όλους τους χώρους, όχι απλώς προσφέροντας την κινηματογραφική αίσθηση με αξιώσεις, αλλά σε περιπτώσεις... ξεπερνώντας αυτό που εισπράττουμε από μία τυπική αίθουσα σήμερα.

Παραπέμπουμε στις 6 αυτές κορυφαίες εγκαταστάσεις, λοιπόν - και επιφυλασσόμαστε για την παρουσίαση και ελληνικών τέτοιων, σε σχετικό ρεπορτάζ. Ποιός ξέρει, μπορεί να εκπλαγούμε ευχάριστα και να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε σχετικά με την εικόνα του οικιακού κινηματογράφου στη χώρα μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ