News Snacks: 26/01/10

Τί αξίζει να γνωρίζει κανείς σήμερα, στα... γρήγορα!

Καλώς ήλθατε στα News Snacks: τη στήλη του αθηνόραμαdigital.gr που συγκεντρώνει επιγραμματικά ενδιαφέρουσες μικρές ειδήσεις της ημέρας οι οποίες αξίζουν αναφοράς, αλλά όχι πλήρους άρθρου. Οι περισσότερες, πάντως, χρίζουν σχολιασμού. Πάμε!

Δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη είδηση - γιατί αν ήταν, δεν θα βρισκόταν σ' αυτή τη στήλη - όμως έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση στο Web: ο George Hotz, ο hacker που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο "ξεκλείδωμα" του iPhone, ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει το σύστημα προστασίας του PlayStation3. Το PS3 είναι το τελευταίο σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης που παρέμενε "άσπαστο" και με μηδενικό ποσοστό κλεψίτυπων αντιγράφων στην αγορά (του Xbox 360 και του Wii παραβιάστηκαν μέσα στον πρώτο χρόνο και τα games τους βρίσκονται ελεύθερα παντού στο Internet), ακριβώς επειδή η προστασία του από τους hackers βρίσκεται σε τόσα σημεία και σε τόσα επίπεδα, ώστε δεν κατέστη ποτέ εφικτό να εκτελεστεί ξένος κώδικας στο δικό του hardware. Ο Hotz ωστόσο έχει ολοφάνερα καταφέρει κάτι που προκάτοχοί του δεν κατάφεραν - να αποκτήσει πρόσβαση στη μνήμη του PS3 και να εκτελέσει κώδικα στον επεξεργαστή Cell - οπότε θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς η Sony θα αντιδράσει σε όλα αυτά.

Από το να εμφανιστούν... full PS3 Gamez στα Web sites με torrents τις επόμενες ημέρες, πιθανότερο θεωρούμε τελικά η χθεσινή αναλύτρια της Jefferies να είχε δίκιο. Στον κώδικα της νέας αναβάθμισης λογισμικού των Zune HD βρέθηκαν αναφορές για τρεις διαφορετικές συσκευές με τον χαρακτηρισμό Zune Phone. Χμ Νο 1. Συν τοις άλλοις, η Microsoft ανακοίνωσε την κίνηση που από καιρό περιμέναμε, σύμφωνα και με δηλώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της: συγχωνεύει το τμήμα του Zune και του Media Center με το πολύ ευρύτερο τμήμα Entertainment & Devices, στο οποίο ανήκει το Xbox 360 και τα Windows Mobile. Χμ Νο 2. Το Mobile World Congress της Βαρκελώνης δεν βρίσκεται και πολύ μακριά... για να δούμε, για να δούμε!

Αυτό που δεν βλέπουμε, είναι περισσότερα φορητά Blu-ray player... κι έχει αρχίσει να μάς κάνει εντύπωση το γεγονός. Το DMP-B15 της Panasonic ήταν το μοναδικό στο είδος του πέρυσι, μας άρεσε μάλιστα, όμως από την έκθεση της CES 2010 και μετά πάλι ένας ήταν ο κατασκευαστής που ανακοίνωσε παρόμοιο προϊόν: ήταν πάλι η Panasonic, πάλι με ένα μόνο μοντέλο, το DMP-Β100. Αυτό έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον προκάτοχό του, εμφανίζεται βελτιωμένο σε σημεία, αλλά έχει τα ίδια... θέματα. Από τη μία πλευρά, κάναμε αμάν να περάσουμε στην πραγματική υψηλή ευκρίνεια των 1080 γραμμών, σε ανάλυση... netbook (1024x600) θα βλέπουμε τα Blu-ray μας; Από την άλλη, χρήσιμο δεν είναι να παίρνεις αυτή τη φορητή συσκευή, να τη συνδέεις στην τηλεόραση του εξοχικού και να βλέπεις super εικόνα; Από την τρίτη, τα πανάκριβα Blu-ray που τα έχεις χρυσοπληρώσει, το λέει η καρδούλα σου να τα παίρνεις μαζί... βόλτα; Ίσως αυτά βλέπουν οι άλλοι κατασκευαστές και δεν έχουν ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο. Ακόμη.

Απορία: αυτές οι cameo εμφανίσεις χαρακτήρων από ένα video game σε ένα άλλο, αληθινά προσθέτουν στους... "φιλόξενους" τίτλους μεγαλύτερη εμπορική αξία; Πρώτα είχαμε χαρακτήρες από τα Tekken, τα Gοd of War και άλλα games στα Soul Calibur της Namco (ας μην αναφέρουμε τα Star Wars). Μετά είχαμε χαρακτήρες από τα Mario της Nintendo στο NBA Street 3 της Electronic Arts. Και σήμερα έχουμε τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες των Gears of War της Epic, στο Lost Planet 2 που ανακοίνωσε η Capcom. Τα συγχαρητήρια στα αντίστοιχα τμήματα marketing, ας τα δώσουν (αν το κρίνουν απαραίτητο) τα αντίστοιχα τμήματα πωλήσεων. Εμείς είμαστε απασχολημένοι, προσπαθώντας να φανταστούμε τις αντίστοιχες κινηματογραφικές... "φιλοξενίες": ο Ιndiana Jones στα Highlander, ο James Bond στα Die Hard και η Erin Brockovich στο The Hours. Μμμμμμνναααααααι. Πάμε παρακάτω.

Και στην - όχι άσχετη αλλά πλέον... αντιοργασμική ανακοίνωση της ημέρας - η υποτιθέμενη έκπληξη που αναφέραμε πως περιμέναμε από την Capcom. H ιαπωνική εταιρεία έκανε ολόκληρο θέμα την αποκάλυψη ενός νέου, μυστηριώδους τίτλου για το Xbox 360 - και δεν είναι άλλος από το... Monster Hunter Frontier, ένα Δικτυακό RPG με σχεδόν αποκλειστικά ιαπωνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται μάλιστα για remake του ίδιου τίτλου για PC, εσοδείας... 2007. Εχμ, έχουμε περάσει επίσημα - εδώ και καιρό - σε παγκοσμιοποιημένη αγορά, μαμά Capcom. Είσαι σίγουρη πως θέλεις να κάνεις σαματά για games που στην τελική θα παίξουν 300.000 Γιαπωνεζάκια; Λέμε εμείς τώρα...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ