Και το Βlu-ray... θέλει τον "Άρχοντά" του

Τα The Lord of the Rings επιβεβαιωμένα σε BD τον Απρίλη

Ναι, καλές και άγιες οι τεχνολογίες που φέρνουν την αίσθηση του σινεμά στο σπίτι μας, αλλά... κακά τα ψέματα: είναι οι ταινίες αυτές καθ' αυτές που, αν είναι τεχνικά εντυπωσιακές και προσφέρουν αυτό "το κάτι παραπάνω", μπορούν να "πείσουν" περισσότερο κόσμο να αγοράσει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μικρή υπενθύμιση: ήταν το PlayStation2 και η περίφημη οικιακή έκδοση του The Matrix, το 2000, αυτά που "άνοιξαν την κερκόπορτα" του mainstream κοινού για το φορμά του DVD. Η τριλογία των Wachowski έχει ήδη κυκλοφορήσει σε Blu-ray, αλλά μία άλλη τριλογία έχει τη δυναμική να δώσει στο μόνο πια υψηλής ευκρίνειας φορμά το είδος της εμπορικής ώθησης που θα "προσελκύσει βλέμματα": πρόκειται για τα The Lord of the Rings της New Line Cinema, τα οποία (μετά από ένα... ρεσιτάλ καθυστερήσεων και μετάθεσης ημερομηνιών), επιβεβαιώθηκε πλέον ότι θα κυκλοφορήσουν στις 6 Απριλίου.

Η οικιακή υψηλής ευκρίνειας εκδοχή της τριλογίας θα απαρτίζεται από 9 (!) δίσκους και θα προσφέρει φυσικά τις τρεις ταινίες (The Fellowship of the Ring, The Two Towers και The Return of the King), αλλά και περισσότερες από επτά ώρες bonus υλικού. Τα extras αυτά θα αποτελούνται κυρίως από υλικό που έχουμε ξαναδεί στις εκδόσεις των ταινιών σε DVD - άρα ως επί το πλείστον συμβατικής και όχι υψηλής ευκρίνειας, με εξαιρέσεις συγκεκριμένες, όπως π.χ. τα trailers. Η νέα έκδοση της τριλογίας, όμως, θα προσφέρει τόσο Δικτυακή πρόσβαση μέσω της υπηρεσίας BD-Live, όσο και αντίτυπα της ταινίας σε αρχεία ειδικά διαμορφωμένα για αναπαραγωγή από άλλες συσκευές (digital copy).

Το μόνο κακό σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι οι εκδοχές των τριών ταινιών που θα περιλαμβάνονται στη συσκευασία της άνοιξης είναι οι Theatrical και όχι οι Extended - με άλλα λόγια αυτές που προβλήθηκαν στο σινεμά κι όχι αυτές που έχουν εμπλουτιστεί με extra σκηνές και διαρκούν σημαντικά περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως το τμήμα του κόσμου που θα ήθελε να προσθέσει τον "Άρχοντα" στη συλλογή των Blu-ray του, αλλά απαρτίζεται από φίλους του λογοτεχνικού έργου του Tolkien, ίσως προτιμήσει να περιμένει για την Extended εκδοχή αυτών των Blu-ray. Ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της έκδοσης, ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε ως... φήμη ακόμη, οπότε η Theatrical κυκλοφορία των The Lord of the Rings σε Blu-ray παραμένει η σημαντικότερη της άνοιξης. Μέχρι τότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ